Marius Trandafir, despre evoluția României la turneul preolimpic: ”S-a simțit emoția de a juca la acest nivel”

810
Foto: IIHF.com

Echipa națională de seniori a României a reușit un nou turneu remarcabil în Precalificările Olimpice, Grupa J, runda a treia. ”Tricolorii” au terminat grupa din Marea Britanie pe locul trei, la doar două puncte de câștigătoarea rundei, Ungaria.

Legat de parcursul României la turneul din Anglia am vorbit cu unul dintre antrenorii României, gălățeanul Marius Trandafir: ”În primele două meciuri am întâlnit adversari de talie mondială, unul din grupa de elită și celălalt cu care vom juca și la Campionatul Mondial. Jucătorii au făcut risipă multă de energie, au fost competitivi. S-a simțit emoția de a juca la acest nivel, cu puțină șansă puteam să scoatem mai mult din aceste două meciuri.

În al treilea meci jocul ne-a ieșit perfect, am început puțin mai greu, dar după prima perioada jocul a fost la discreția jucătorilor noștri. Felicit toți jucătorii și pe colegul meu Julius. Au fost teste pentru a vedea cum suntem față de echipele din Divizia I, și să ne pregătim atent pentru a ne îndeplini obiectivul la Campionatul Mondial din aprilie”, ne-a spus Marius Trandafir.

La Campionatul Mondial, Divizia I Grupa A, România va juca alături de: Franța, Austria, Coreea de Sud, Slovenia și Ungaria. Turneul se va disputa între 27 aprilie și 3 mai, în Slovenia, la Ljubljana. România este nou promovată în Grupa A a Diviziei I, după ce sezonul trecut cu cuplul Julius Penzes-Marius Trandafir pe bancă a câștigat, fără înfrângere, Grupa B a Diviziei I, turneu ce s-a disputat în Estonia.

Linia de la CSM Galați a marcat în fiecare meci

Pe lângă gălățeanul Marius Trandafir, cel care a făcut echipă pe banca tehnică a României cu slovacul Julis Pnezes, pe gheață au fost trei jucători de la CSM Galați. Linia ”gălățeană” de la națională, formată din fundașul Yevhen Yemelianenko și atacanții Anton Butochnov și Vitali Kirichenko, toți trei aflați la al doilea sezon la CSM Galați, a marcat în fiecare meci disputat de România pe gheața patinoarului din Notingham.

Chiar primul gol al României la turneul din Anglia a fost marcat de Vitali Kirichenko, în jocul cu Marea Britanie. În celelalte două jocuri a ieșit la rampă Anton Butochnov. Atacantul de la CSM Galați a înscris un gol cu Ungaria, iar cu Estonia a reușit o dublă.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal