Studenții au câștigat primul meci internațional de la reînființare

618
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Echipa de fotbal a Universității ”Dunărea de Jos” din Galați a debutat jocurile de verificare cu un test internațional. Studenții au jucat pe propriul teren cu FC Cahul 2005, echipă din Republica Moldova ce activează în Divizia A de peste Prut, liga secundă.

Inițial formația universitară trebuia să debuteze în jocurile de verificare cu un joc contra celor de la Sporting Juniorul Vaslui, dar datorită relațiilor bilaterale cu cei de la Cahul, instituția de învățământ superior gălățeană are o extensie la Cahul, s-a perfectat un joc test între cele două echipe, primul duel internațional al grupării studențești de la reînființare.

Formația gălățeană s-a impus cu socrul 1-0 în primul golul marcat în minutul 75 de Alexandru Izvoranu. Cu mențiunea că în prima repriză formația din Cahul a irosit o lovitură de pedeapsă.

Studenții, cu Eugen Baștină debutant pe bancă din postura de antrenor principal, au început primul meci de pregătire al iernii cu formula: Olaru – Ivașcu, Iacob, Manea, Bădilaș, Mohorîță, Chiriac, Ignat, Blănaru, M. Ion, un jucător ce provine din Republica Moldova și este student al Universității ”Dunărea de Jos”.

În partea a doua pentru CSU Dunărea de Jos au mai jucat: Enache, Ivașcu, Morogan, Moise, Hilohi, Izvoranu, Lovin, Palade, R. Popa, Mohorîță, Vartolomei. Pentru formația gălățeană au lipsit 5-6 jucători accidentați, în timp ce Adrian Grigoraș a fost transferat la colega de eșalon Sporting Liești.

Conform programării inițiale studenții vor juca sâmbătă, 8 februarie cu Sportul Chiscani, viceliderul din Liga a IV-a Brăila, iar miercuri, 12 februarie, CSU Dunărea de Jos are programat meci cu liderul din primul eșalon județean din Brăila, Victoria Traian.

Sâmbătă, 15 februarie, se va juca returul cu cei de la Sportul Chiscani, locul 2 în Liga a IV-a din Brăila, peste o săptămână, 19 februarie, este programat returul cu cei de la Traian, urmând ca seria jocurilor de verificare să fie încheiată miercuri, 29 februarie, cu cei de la CS Făurei, echipă ce a activat în eșalonul trei, seria a II-a, în prima parte a sezonului.

După disputarea meciurilor din tur CSU Dunărea de Jos este pe locul 14 în seria I cu 10 puncte. Pentru a scăpa de grijile retrogradării directe formația universitară trebuie să se claseze pe locul 11 la finalul sezonului. În prima etapă din retur, 7 martie, studenții au programat joc pe terenul celor de la KSE Târgu Secuiesc, (în tur 0-0).

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal