United începe parcursul spre a cincea finală de Cupă la Iași

129
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Imediat ce se vor încheia meciurile echipelor naționale, cluburile din cele două eșaloane ale futsalului românesc vor reveni la competițiile interne. Prima dată grupările din Liga I și a II-a vor juca în Cupa României.

United Galați, vicecampioana ultimelor trei ediții din Liga I, va juca în primul meci oficial din 2020 cu o echipă de liga secundă, Futsal Poli Iași, în turul doi din Cupă. Jocul este programat pentru duminică, 9 februarie, la Sala Polivalentă din Iași. Futsal Poli Iași activează începând din acest sezon în Liga a II-a, seria I, iar după șase meciuri disputate este pe doi cu 12 puncte.

Dacă vor trece de Futsal Poli Iași gălățenii vor juca în turul trei al Cupei, faza sferturilor de finală, cu învingătoarea dintre Inter Gheorgheni – Imperial Miercurea Ciuc, o finală prematură de Cupă dacă formația campioană va învinge echipa de pe locul cinci din seria a II-a Liga a II-a.

Cupa României este unul dintre obiectivele clubului gălățean în acest sezon, iar istoricul participărilor United în competiția KO îndreptățește formația gălățeană să aspire la trofeu.

În palmaresul clubului United figurează nu mai puțin de patru finale de Cupă disputate, dar pierdute.

Prima finală a fost jucată de United în sezonul 2010-2011, finală pierdută cu scorul 3-8 în fața celor de la City us Târgu Mureș, joc disputat la Târgu Mureș.

Sezonul următor United și Cirty us au jucat din nou finala, dar la Iași, câștigată de formația mureșeană cu scorul 11-3. În sezonul 2015-2016 United a jucat a treia oară în finala Cupei, la Deva, cu Autobergamo, finală pierdută cu scorul 2-3.

Ultima prezență gălățeană în finala Cupei a fost chiar sezonul trecut, 2018-2019, finală pierdută tot la limită, scor 1-2, cu Dunărea Călărași, la Călărași.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal