United ratează la limită turneul final al Cupei

245
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Finalista precedentei ediții a Cupei României, United Galați, părăsește în faza sferturilor de finală ediția curentă a competiției KO. Gălățenii au cedat cu scorul 1-2, ”finala prematură” de Cupă cu Imperial Miercurea Ciuc – campioana României și ratează calificarea la turneul final, Final 4, al Cupei.

Prima parte s-a încheiat nedecis, scor 0-0. Harghitenii s-au avântat spre poarta lui Dinicuță, United s-a așezat în propria treime și a replicat pe contraatac. Lașcu a scos de pe linia porții la jumătatea primei reprize, Dinicuță s-a remarcat cu 8.25 minute înainte de pauză după ce a scos de sub bara șutul colegului Tacot, trimis din greșeala spre propria poartă, iar cu 15 secunde înainte de pauza Ciucul a irosit o altă ocazie importantă, cu un șut în transversala. Egalitatea de pe tabela să transpus și în privința faulturilor, cele două echipe au terminat repriza inaugurală cu câte 5 greșeli, la fiecare a șasea formațiile ar fi fost penalizare cu lovitura de la zece metri.

La reluare Obadă a irosit prima ocazie a gălățenilor, însă cu 11.42 înainte de pauză formația ciucană a deschis scorul după golul marcat de Stefan Rakic. La 0-1 gălățenii au preluat inițiativa iar cu 8.55 minute rămase de jucat Octavian Cireș a fructificat centrarea lui Lașcu și a egalat la unu. Egalitatea de pe tabelă a fost menținută grație evoluției portarului Andrei Dinicuță.

Portarul de 19 ani a scos cu toate mingile lansate pe cadrul porții cu toate componentele corpului cu mâna, cu pieptul sau chiar cu fața! Spre finalul jocului, cu 6.23 minute înainte de final, United a acumulat și în repriza secundă cinci greșeli.

La aproape cinci minute distanță, cu 1.13 minute rămase de jucat, Tacot a făcut a comis a șasea greșeală, iar United a fost sancționată cu lovitură de la zece metri. Dinicuță i-a lăsat locul între buturi lui Păduraru, dar fără succes, Stefan Rakic a transformat penalitatea și a tranșat soarta calificării, chiar dacă în secundele rămase de jucat United a atacat cu cinci jucători.

Pentru United au jucat: Dinicuță – Cireș, Crăciun, Burdujel, Lașcu; Odabă, Tacot, Stoica, Ignat. Au mai jucat: Păduraru și Crișan.

Pentru formația gălățeană urmează debutul în play-off, sâmbătă, 29 februarie, de la ora 16.00, United va juca pe terenul celor de la Dunărea Călărași.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal