Verificare bilet plasat în agenții online vs Cash Out: Tu ce preferi?

162

O bună parte dintre operatorii de pariuri online licențiați în România la ONJN le oferă posibilitatea jucătorilor să-și verifice online biletele jucate în agenții stradale. Deși biletele pot fi verificare în timp real, prin introducerea seriei unice în câmpul cu pricina, jucătorul nu are control asupra biletului, în sensul că nu poate închide pariul, lucru care poate fi realizat cu ușurință de cele mai multe ori atunci când biletul este plasat la o casă de pariuri online.

Spre exemplu, pe site-ul agenției GoBet (partener Superbet), vei găsi în colțul de sus din dreapta o casetă în care poți insera codul biletului (de forma “9999-9Z9Z99”) pentru funcția verificare bilet:

Găsești mai multe detalii despre cum poți verifica biletul tău GoBet aici, precum și explicații rapide despre numeroasele oferte (Superșansă, Super Bonus, Super Cota, Super Extra, Super 6 etc.) ale acestui operator și nu numai.

Teoretic, chiar dacă nu ai funcția Cash Out, dacă ai un singur meci rămas pe bilet, respectiv un tip de pariu care încă mai poate fi jucat live în momentul dat, poți plasa o contră pentru a-ți asigura un câștig prematur, însă acest lucru este destul de greu de realizat și de multe ori este chiar imposibil. Atunci când vorbim deja de mai multe evenimente, deja lucrurile se complică încât nici nu mai are rost să vorbim. În principal, această variantă nu este bună pentru că totul se întâmpla foarte repede, iar în offline există întârzieri. Este vorba deseori de secunde, care pot face diferența între câștig și pierdere. În al doilea rând, necesită o investiție suplimentară, care de multe ori, nu este tocmai la îndemâna pariorilor, pentru că nu știu când poate da norocul peste ei să se afle la 1-2 meciuri distanță de a pune mână pe un câștig uriaș.

Asta nu înseamnă că dacă ai acces la Cash Out, automat devii un parior mai bun. Ironia face ca, de cele mai multe ori, tot casa să aibă de câștigat de pe urma acestei funcții. Cash Out-ul este o armă cu două tăișuri. Da, este extrem de comod și practic să scoți telefonul din buzunar și să dai două click-uri pentru a închide pariul și a te bucura de câștig înainte de ultimul fluier al arbitrului, dar trebuie să ții cont de faptul că de fiecare dată când o folosești, îi mărești marja de câștig a casei. Practic, închiderea pariului presupune, în mod virtual, plasarea unui pariu contrar, pariu la care casa reține un comision din cote, la fel care la orice piață de pariuri.

Asta ca să nu mai vorbim despre dependența de Cash Out, care îi acaparează pe destui jucători. Ce se întâmplă, de fapt? Teama de a aștepta deciderea unui bilet este resimțită din ce în ce mai puternic atunci când jucătorul este conștient de faptul că poate închide pariul, așa că de multe ori cedează tentației și acest lucru nu este neapărat benefic pe termen lung. Dacă este să privim din punct de vedere matematic, ne-am da seama că nu este avantajos pentru jucător să folosească această funcție a la long, însă acest lucru depinde în mare măsură de prezența unei strategii sau mai bine zis de lipsa unei strategii. Pariorii care vor să-și îmbunătățească rezultatele trebuie să fie conștienți de asta.

Închiderea pariurilor poate fi utilă atunci când se folosește strict pentru anumite strategii, atunci când se recurge la Cash Out într-un mod disciplinat și calculat și nu atunci când este folosită din impuls, emoție sau de frică. Una dintre strategiile specifice acestei funcții este cea în care se adaugă 3-4 selecții de tip X pauză/1 final pe anumite favorite pe un bilet, în speranța de a închide pariurile într-un moment favorabil, ce ar genera câștiguri consistente. Există, bineînțeles, și strategii care se bazează pe Cash Out parțial, adică închid o anumită parte din pariu și lasă restul în joc. Practic, această facilitate lansată de Betfair în urmă cu câțiva ani a revoluționat lumea trading-ului și a pariurilor sportive online.

Pariurile offline îți pot oferi socializare, atmosferă și poate un pic mai multă responsabilitate financiară, în timp ce pariurile online îți oferă flexibilitate, taxe avantajoase și o varietate imbatabilă, pe lângă funcția de cash-out și alertele pe care le poți primi în aplicația de mobil. Fiecare are punctele sale forte, dar și anumite minusuri. De aceea, este de înțeles de ce numărul agențiilor de pariuri stradale a crescut exponențial în ultimii ani, deși peste 70% din populația României deține un smartphone.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal