”Băieții de la Mașniță” (M 14) domină categoric Liga a II-a de minifotbal

919
M14 - minifotbal (”Băieții de la Mașniță”)

Chiar dacă este întreruptă din cauza pandemiei de coronavirus, lupta pentru promovarea în Liga I din Campionatul de Minifotbal Galați, competiție organizată de Asociația de Minifotbal Galați și Fotbal Arena Barieră, pare încheiată.

După ce s-au scurs 18 etape din cel de al doilea eșalon al minifotbalului gălățean echipa M 14 domină categoric întrecerea din Liga a II-a.

18 puncte avans față de principala urmăritoare!

Dominarea celor de la M 14 este reflectată și prin linia de clasament. În 18 jocuri disputate, formația ce provine din zona Mașniță a orașului, a câștigat 18 meciuri, iar golaverajul este consistent, (+65), 124 de goluri marcate – cele mai multe din Liga a II-a, 21 de goluri încasate, cea mai bună defensivă din al doilea eșalon.

În cele 18 meciuri disputate în actuala ediție de campionat a ligii secunde M 14 și-a construit un avans solid în fruntea clasamentului. Principalii urmăritori ai băieților de la Mașniță, cei de la FC Atalanta M 16, sunt la 18 puncte în spatele liderului.

Dominare și în clasamentul golgheterilor

”Băieții de la Mașniță” domină liga secundă de minifotbal și în ceea ce privește clasamentul golgheterilor. Două din cele trei poziții ale podiumului sunt ocupate de jucătorii liderului.

Pe primul loc în ierarhia marcatorilor este Nicu Bălan. Jucătorul liderului de la teren mare, Avântul Valea Mărului, a marcat 33 de goluri în Liga a II-a de minifotbal. El este urmat îndeaproape de colegul Ștefan Adamache, locul trei, cu 30 de goluri marcate.

În campionatul Ligii a IV-a, teren mare, Ștefan Adamache joacă pentru rivala vălmărenilor, Zimbrul Slobozia Conachi. Între cei doi în clasamentul golgheterilor este interpus Alin Daniel Boșneagă, Sporting, cu 31 de goluri marcate.

Din sezonul viitor ”Băieții de la Mașniță” vor juca în Liga I

Pe primul loc în Liga a II-a de minifotbal, cu 18 puncte în plus față de principala urmăritoare, băieții de la Mașniță sunt ca și promovați în eșalonul superior din Campionatul de Minifotbal Galați, Liga I. Din sezonul viitor Ștefan Adamache, Nicu Bălan și ceilalți ”Băieți de la Mașniță” se vor duela cu liderul la zi din prima ligă, Ajax Dulcisimo, sau cealaltă reprezentantă a Galațiului la competițiile naționale Fratelli Bianconeeri.

În sezonul curent lotul liderului este format din jucătorii: Sorin Dumitran, (fost la Speyer în Germania, Liga a V-a), Cristi Tudorachi, Daniel Grigoriță, Romeo Vîrgolici, Valeriu Chiru, Nicu Bălan, Ștefan Adamache, George Stoicu, Mihai Petică, Andrei Bunea, Marian Luca, (fost la United în Liga I de futsal), Marian Cojocaru.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal