Fotbalist în Liga a IV-a. Ionuț Ionașcu, ofițerul MAI care parcurge 1.000 de kilometri pentru Luceafărul Berești!

2819

Înființat în vara anului 2019 clubul de fotbal Luceafărul Berești a devenit rapid, la nici șase luni de la înființare, un adevărat fenomen. După Teodor Munteanu, portarul care a mers cu bicicleta 30 de kilometri pentru un antrenament!”, astăzi descoperim povestea lui Ionuț Ionașcu, subinspectorul MAI care străbate țara, pe ruta Sibiu-București-Galați-Berești, pentru meciurile echipei din localitatea natală, Luceafărul Berești.

”Fotbalul, microb de mic”

Înclinațiile fotbalistice ale lui Ionuț Ionașcu și-au manifestat apariția încă din faza copilăriei. ”Când vine vorba despre așa zisa mea “carieră de fotbalist” cred că pot spune că am început această dragoste pentru fotbal de când mă știu, cred că a fost ca un microb încă de mic. Am avut dintotdeauna o slăbiciune pentru fotbal și numai, pentru sport în general, iar asta am cultivat-o mult și datorita mamei cu care mă uitam încă de mic la meciurile de fotbal, în principal ale echipei favorite, Steaua”, ne spune Ionuț Ionașcu.

Cupa Coca Cola prima competiție de anvergură

Prima echipă pentru care a jucat sub formă organizată a fost cea a școlii din localitatea natală, Berești. ”Am început cu fotbalul de sală inițial, la nivel local jucând pentru echipa școlii încă din clasele primare și până la liceu, participând la tot felul de competiții la nivel județean printre care și renumita Cupa Coca Cola. Mergând la Academie, la Sibiu, am început și acolo să particip la diferite competiții în cadrul unității, remarcându-mă, ca mai apoi să ajung să joc în liga a doua de minifotbal al județului Sibiu cu o echipa creata de studenții Academiei.

Aici datorită arbitrilor care se ocupau de partea administrativa a competiției și a unui cadru din Academie, am ajuns să fiu propus la Viitorul Șelimbăr, echipa de pe locul trei în Liga a IV-a Sibiu la momentul respectiv, cu pretenții de promovare. La Viitorul Șelimbăr am participat la o serie de antrenamente, dar și la un meci amical cu Hermanstad II, satelitul echipei de prima ligă. Ca și până în acel moment am renunțat din cauza altor priorități la momentul respectiv și am lăsat din nou fotbalul doar la stadiul de plăcere ”, ne declară Ionuț Ionașcu legat de formațiile pentru care a jucat până la Luceafărul Berești.

Demonstrație de devotament: 1.000 de kilometri pentru meciurile Luceafărului Berești!

Ionuț Ionașcu ne-a povestit și despre începuturile perioadei Luceafărul Berești. Printre altele jucătorul de la Luceafărul ne-a oferit un exemplu de devotament. Timpul său este împărțit între munca de la Poliția de Frontieră de la București, studiile de master de la Sibiu și meciurile Luceafărului de la Berești sau din altă localitate din județul Galați.

”Acum, într-un final, am ajuns să joc pentru echipa localității în care m-am născut și am crescut. Fac asta cu mândrie și devotament. Aș putea spune că ceea ce mă definește ca și jucător, și nu numai, ci și ca om în general sunt, și au fost, munca, ambiția, atitudinea, dăruirea și dragostea pentru fotbal. Acest lucru încercând să îl dezvolt și în cadrul echipei, explicându-le și dovedindu-le colegilor că cel puțin în viziunea mea, nimic nu este imposibil.

Dacă iți dorești și muncești pentru ceva este aproape imposibil să nu reușești! Eu în momentul de față lucrez în București, la Inspectoratul General al Politiei de Frontiera, fiind și masterand la Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu, cu toate acestea îmi dau silința și reușesc în același timp să ajung și la meciurile echipei, făcând acest lucru din suflet și cu o mare pasiune. Pot spune că am avut weekenduri în care am parcurs mai bine de 1.000 de kilometri să pot juca fotbal pentru Luceafărul, pentru Berești”, ne destăinuie Ionuț Ionașcu.

Pe lângă toate astea un atu, un beneficiu și un mare avantaj pentru mine, când am început, a fost partea fizică și datorita pregătirii Academiei din care am făcut parte și în principal al alergărilor și competițiilor de tip semi-maraton, crosuri la care am luat parte în ultimul an reușind să termin competiția de la de semi de la Sibiu într-o ora și 30 de minute fiind al 18-lea din aproximativ de 500 de participanți”, ne destăinuie Ionuț Ionașcu.

”Suporterii noștri ne dau putere”

Ca orice club și cel din Berești se bazează pe un contingent important de suporteri, fani ce sprijină echipa atât la meciurile din deplasare, cât mai ales la cele de pe propriul teren de la Berești.

”Fenomenul Luceafărul Berești a apărut din dragoste pentru fotbal, din dragoste pentru prietenie și comunitate, pentru a renaște acel spirit pentru sport în mintea copiilor pentru că ar trebui să le oferim niște modele de “așa da” după care să se ghideze, dar și pentru a mai scoate oamenii din casă. Acestora, oamenilor din Berești, le mulțumesc enorm de mult că ne sunt întotdeauna alături, pentru că ne fac să nu ne simțim singuri oriunde am fi sau cum am spune noi alături de ei “suntem peste tot acasă”.

Unul din motivele motivației mele sunt chiar cei care ne sunt aproape și pun suflet alături de noi, de la Mihai, (Mihai Bejan, președintele, antrenorul, fondatorul clubului din Berești), care a pus bazele acestui fenomen, colegii și totodată prietenii mei din cadrul echipei, până la cei care sprijină echipa financiar, material și încheind cu cei pe care pot spune că îi iubesc, cei care vin și ne dau putere, îndârjire și strigă “Hai, Luceafărul Berești”. Pentru asta cred că toată echipa face o plecăciune și le oferă tot respectul nostru!”, ne spune Ionuț Ionașcu.

Familia Luceafărul Berești

”Când vine vorba de echipă, pot spune nu că am creat un grup unit ci o adevărată familie care a dat dovada de maturitate și caracter depășind toate momentele grele încă de la apariție, totul fiind spontan. Primele etape în care meciurile erau foarte grele și adunam doar eșecuri, la “dușul cu apă rece” și aici mă refer la meciul cu Prutul Vlădești în care am pierdut cu 1-7, cel mai usturător și rușinos meci al meu, și până la momentul actual în care am adunat o serie destul de bună cu șase meciuri fără înfrângere din care doar un egal și o victorie foarte importanta cu vicecampioana Ligii, Malina Smârdan. În jocul de la Smârdan am și marcat un gol din scăriță, un gol pe placul meu, dar nu cel mai frumos. Cel mai frumos gol marcat a fost în Cupa României la minifotbal, am marcat din foarfecă de aproape de la jumătatea terenului, meci în care am marcat trei goluri și am câștigat cu socrul 4-1.

Cel mai important acum este că menținem un spirit bun la echipă, că reușim să ne ținem aproape, muncim mult și am reușit să creăm o familie cu atitudine de care suntem mândri, iar asta și datorită faptului că suntem prieteni și în afara terenului, dar și datorită tuturor încercărilor la care am fost supuși împreună de la competițiile de minifotbal, începând cu cea caritabilă de la Slobozia Conachi, continuând cu competiția județeană de fotbal în sală ”Cupa de Iarnă”, competiția de la Bârlad și până la toate meciurile grele de la Liga a V-a.

Întotdeauna mi-a plăcut să arăt ca imposibilul poate deveni posibil, același lucru propunându-și-l și fenomenul Luceafărul Berești, dacă iubești și îți dorești să joci fotbal, o să reușești și așa ar trebui să se întâmple cu orice lucru pe care ne dorim să îl dobândim”.

Ionuț Ionașcu, născut la 23 decembrie 1997, este la prima legitimare la o echipă din fotbalul județean gălățean. A mai evoluat pentru echipe de minifotbal din județul Sibiu, cât și pentru Viitorul Șelimbăr în Liga a IV-a Sibiu.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal