Fotbalist în Liga a IV-a. Teodor Munteanu, portarul care a mers cu bicicleta 30 de km pentru un antrenament!

894

Fotbalul a pornit inițial ca un “virus” moștenit de la bunicul meu, încă de pe vremea în care îl însoțeam la meciurile echipei locale Bujori Târgu Bujor”, ne-a spune Teodor Munteanu, (17 ani neîmpliniți), jucătorul celor de la Luceafărul Berești, (Liga a V-a), protagonistul episodului de azi din seria ”Fotbalist în Liga a IV-a”, un sportiv care ne demonstrează că pasiunea pentru fotbal nu are limite.

Profesorul de educație fizică și sport, primul antrenor

Primul contact organizat cu fotbalul a fost în orașul natal, Târgu Bujor, la școală, la îndemnul profesorului de educație fizică și sport.

Mai târziu, prin clasa a șaptea, am început să practic acest sport sub îndrumarea profesorului meu de educație fizică și sport, care era îngrijorat de condiția mea fizică, (1.60 înălțime și 78 de kilograme). Treptat am început să încep să înțeleg principiul funcționării unei echipe de fotbal și lucrurile de baza ce aparțin acestui sport”, ne-a declarat fotbalistul celor de la Luceafărul Berești.

Legat de stabilirea postului pe care joacă în teren, pentru Luceafărul Berești, în acest moment, Teodor Munteanu ne-a spus:

”Poziția de portar am îmbrățișat-o în momentul în care mi-am dat seama că nu aveam viteza necesară pentru a ține pasul cu ceilalți, nedorind să îi îngreunez. Și astfel am început să-mi dezvolt abilitățile de portar. În campionatul școlii, în clasa a VIII-a în meciul care decidea echipa câștigătoare, ajungând la loviturile de departajare, am barat o minge, astfel devenind câștigătorii campionatului școlar, acest lucru prevestind ceea ce avea să se întâmple în viitor.

Odată cu venirea vacantei, simțeam nevoia să joc fotbal, astfel mergeam pe terenul sintetic al orașului, iar acolo am făcut cunoștință cu viitorii mei colegi de echipă, Alexandru Galaction și Mihai Costea. Eram fascinat de poveștile din cariera lor fotbalistică. Mihai, sub îndrumarea unui fost coleg de echipă, (Cătălin Vîrgolici), s-a legitimat la Prutul Vlădești. Am mers să îl susținem la o partida disputata cu cei de la Luceafărul Berești.

La meci am observat lacunele portarului de la Berești, Alex a dorit să preia postul de portar, astfel aducându-mă pe mine ca posibilă rezervă de portar. Mihai Bejan, antrenorul și președinte de la Luceafărul Berești, s-a arătat foarte încântat de idee, fapt pentru care îi sunt profund recunoscător.

28 de km cu bicicleta pentru un antrenament

Pentru a ajunge la primul antrenament al echipei din Berești, Teodor Munteanu a parcurs distanța dintre cele două orașe gălățene cu un mijloc de locomoție mai puțin obișnuit pentru o așa distanță…bicicleta.

”La un moment dat a sosit vremea să ne prezentăm la un antrenament, Alex fiind modalitatea mea de transport, nu mai avea locuri în mașină, ratasem trenul, de la Târgu Bujor spre Berești, și am decis să plec cu bicicleta până la Berești, aproape 30 de kilometri. În ciuda oboselii, am continuat drumul, însă am ajuns la sfârșitul antrenamentului. Atunci făcându-mă pentru prima data remarcat. Și apoi s-a întâmplat magia…”, ne spune tânărul despre primele contacte cu cei de la Berești.

Penalty apărat la debut

Debutul tânărului Teodor Munteanu între buturile formației din Berești a fost de bun augur cu un penalty apărat într-un meci cu Prutul Vlădești.

”În momentul în care am debutat contra celor de la Prutul Vlădești. Tremuram de emoție și toți cei de pe banca mă încurajau. Avusesem două intervenții nesemnificative, după care am auzit fluierul arbitrului care a dictat penalty.

Eram foarte speriat, însă Alex a venit în spatele porții, să mă susțină. Mă consider norocos având în vedere faptul că mingea a fost plasată în partea stângă, foarte aproape de mijloc, făcându-mi munca mult mai ușoară. Un gest care mi-a plăcut enorm a fost faptul că fundașul Sorin Toderașcu, care a venit să bată palma cu mine. Și sper ca povestea să continue”, ne-a spus Teodor Munteanu.

Pentru Teodor Munteanu, născut la 12 octombrie 2003 la Târgu Bujor, județul Galați, Luceafărul Berești, Liga a V-a, este prima echipă de seniori la care este legitimat. A mai jucat pentru juniorii celor de la Bujorii Târgu Bujor și o echipă de juniori din Galați.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal