Sporting, revelația campionatului Ligii a II-a de minifotbal

735
Sporting Galați - minifotbal
Sporting Galați - minifotbal

De ceva vreme în Campionatul de Minifotbal Galați s-a înființat și al doilea eșalon, Liga a II-a, campionat format din opt echipe. Revelația actualei ediții de campionat al ligii secunde este Sporting, formație clasată pe locul patru în ierarhia din Liga a II-a la egalitate de puncte cu echipe de pe locul trei, Squadra Azzura.

La începutul acestui an Sporting a beneficiat de o infuzie de jucători ce evoluează și în Liga a IV-a, (teren mare), la Avântul Vânători. De la venirea contingentului de la Vânători, Sporting a avut parte de o ascensiune remarcabilă, din coada clasamentului, locul opt, au ajuns la egalitate de puncte cu ultima treaptă a podiumului, ocupată de cei de la Squadra Azzura.

Printre rezultatele celor de la Sporting în acest sezon se remarcă: 8-5 cu Squadra Azzura, 9-2 cu Porto, 7-3 cu Ultrașii Liberi, 5-4 cu Sănătatea sau înfrângerea la limită, scor 4-5, cu echipa de pe locul doi, FC Atalanta M16.

Progresul celor de la Sporting în clasamentul Ligii a II-a s-a realizat prin evoluția jucătorilor: Constantin Bîzgan, Bogdan Ichim, Alexandru Misăilă, Alin Gabriel Toderașc, Cătălin Avram, Iulian Dogaru, Cornel Pintilie, Cosmin Corojenco, Daniel Boșneagă, Florin Ilie, George Năstăsache, Cosmin Cărare, Ștefan Patraulea, Victor Sava, Cosmin Dragomir și Cătălin Mîrza.

Alin Daniel Boșneagă – vicelider în clasamentul marcatorilor

Parcursul echipei în campionat la propulsat pe Alin Daniel Boșneagă în lupta pentru titlul de golgheter al campionatului. La momentul întreruperii campionatului Daniel Boșneagă ocupă locul doi în ierarhia marcatorilor cu 31 de goluri marcate, cu două goluri mai puțin decât liderul la zi, Nicu Bălan M14 la minifotbal, Avântul Valea Mărului pe teren mare.

Deziderat – promovarea în Liga I

Pentru sezoanele ce vor urma, sau chiar cel în curs, Sporting își propune accederea în liga de elită a minifotablulului gălățean, Liga I. În acest sezon prima poziție a clasamentului pare rezervată de cei de la M14. Dacă se vor ivi posibilități de accedere în Liga I, în cazul în care echipele din față nu vor dori să evolueze în Liga I, Spoting va accepta provocarea de a evolua în prima ligă.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal