Ajax Dulcisimo, aproape de un nou titlu în Campionatul de Minifotbal Galați

355
Foto: Facebook/Arena Barieră Galați

La fel ca celelalte competiții din România și campionatele locale de minifotbal s-au întrerupt, din cauza pandemiei de coronavirus. În Campionatul de Minifotbal Galați, competiție organizată de Arena Barieră Galați, după ce s-au disputat 20 de etape, lupta pentru titlu este cam încheiată.

Campioana din ultimele ediții, Ajax Dulcisimo, conduce detașat în clasamentul primei ligi gălățene de minifotbal cu nouă puncte avans față de principala urmăritoare, conform clasamentului Asociației de Minifotbal Galați.

În 17 jocuri disputate din actuala ediție de campionat Ajax Dulicismo are linia de clasament 17-0-0 și un golaveraj pe măsură +102, 144 de goluri marcate 42 încasate, 51 de puncte. Adversarii campionilor în acest sezon sunt cei de la Viitorul cu 42 de puncte acumulate în 18 jocuri disputate.

Jucătorii de la Ajax Dulcisimo domină clasamentul marcatorilor

Avansul din clasamentul general al celor de la Ajax Dulcisimo se reflectă și în ierarhia dedicată marcatorilor. Două din cele trei poziții ale podiumului sunt ocupate de jucători ai campioanei.

Constantin ”Boboc” Spînache este pe doi cu 40 de goluri marcate, patru mai puțin decât liderul Adrian Grigoraș, Alex 2014, iar Iulian Năpîrlică este pe trei cu 35 de goluri marcate în cele 17 jocuri disputate de lider în actuala ediție a Campionatului de Minifotbal Galați, conform clasamentului Asociației de Minifotbal Galați.

Confirmare pe plan național

Nu doar în campionatele locale Ajax Dulicisimo și-a demonstrat valoarea, campioana Galațiului a confirmat și la ”naționale”. La ultima ediție a Campionatului Național, cea din 2019, Ajax Dulcisimo a intrat, în premieră pentru o echipă din Galați, în primele opt.

Disputată la Oradea, ediția 2019 a Campionatului Național a fost un real succes pentru Ajax Dulcisimo. Repartizată în grupa D la debutul turneului final formația gălățeană a început competiția de la Oradea cu două victorii, ambele cu același scor 5-2, cu Sistema Arad și Glissando Timișoara.

În etapa a treia a turneului final formația gălățeană a cedat la limită, scor 0-1, jocul cu Luxury Team București, gol primit pe final, cu arbitrajul contestat la finalul jocului de către delegația gălățeană. Calificarea între primele opt echipe a fost obținută de Ajax Dulcisimo după ce s-a impus cu scorul 1-0, gol marcat de Constantin ”Boboc” Spânache, în meciul decisiv contra celor de la Young Boys Târgoviște. În sferturi formația gălățeană a jucat cu Tazmannschaft București, iar formația din Capitală s-a impus cu scorul 3-1.

Ajax Dulcisimo are în componență un lot cu jucători ce au experiență în campionatele de minifotbal, futsal sau chiar fotbal, printre care: Alexandru Tănăsilă, Bogdan Dima, Laurențiu Radu, Constantin ”Boboc” Spânache, Mihăiță Bîgu, Iulian Năpîrlică, Daniel Gîță.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal