Ajax Dulcisimo, de cinci ani în fruntea minifotbalului gălățean!

347
Foto: Facebook/Arena Barieră Galați

Campioana în exercițiu din Campionatul de Minifotbal Galați, AjaxDulcisimo, este aproape de un nou titlu în campionatul local de minifotbal. Legat de parcursul echipei în actuala ediție de campionat, obiectivele echipei sau începuturile echipei campioane am vorbit cu Iulian Lazăr, cel care se ocupă financiar de Ajax Dulcisimo.

-Când și cum s-a înființat Ajax Dulcisimo? De unde vine denumirea de Ajax?

-Echipa a luat ființă în anul 2013. Împreună cu doi prieteni buni am pus bazele acestei echipe, ei intre timp retrăgându-se. Denumirea echipei așa am preluat-o, am menținut-o pentru că numele, și clubul Ajax Amsterdam, este un club care mereu a avut rezultate în toate competițiile.

-Care este componența lotului?

-Lotul echipei este format din: Alin Comănescu, Alexandru Tănăsilă, Dan Pleșu, Laurențiu Radu, Daniel Gîță, Iulian Năpîrlică, Bogdan Dima, Mihai Bâgu, Adrian Huhulea, Ionuț Constantinescu, Florin Grasu, Constantin ”Boboc” Spânache, Iulian Ciobanu, George Cristofan.

-Pe ce poziție se află echipa în clasament la momentul întreruperii campionatului?

-În acest moment, când s-a întrerupt campionatul din pricina acestui virus, echipa noastră se află pe primul loc. Suntem la o distanță de 12 puncte față de ocupanta locului doi, Viitorul. Acesta este al cincilea an consecutiv în care echipa noastră este campioană și domină minifotbalul din Galați.

-Cum ași reușit să obțineți cele cinci titluri consecutive?

-Aceste rezultate vin pe fondul omogenității, experienței și nu în ultimul rând al caracterelor băieților. În acești cinci ani Ajax Dulcisimo a mers la turnee regionale, unde a obținut rezultate remarcabile, în anul 2016 am câștigat turneul regional de la Roman, iar anul trecut la turneul final de la Oradea ne-am clasat în primele opt echipe din țară. Am fost prima echipă din Galați care a reușit acest lucru.

-Cine se ocupă de echipă, din punct de vedere tehnic?

-Ascensiunea și rezultatele care au venit pe parcursul anilor i se datorează căpitanului de echipa și cel care se ocupă de partea tehnică a echipei, fostul jucător de futsal de la United, Dima Bogdan ”Shuly”.

-Cine se ocupă de destinele echipei din punct de vedere financiar?

-Echipa este susținută financiar de firma Dulcisimo, iar pe această calea aș vrea să-i mulțumesc lui “Piciu”, care a contribuit și el financiar.

-Cine este golgheterul echipei?

-Cel mai bun marcator al echipei la ora actuală este Constantin Spînache, ”Boboc”. Până la momentul întreruperii campionatului el a marcat 40 de goluri.

-Ce obiective aveți în acest sezon?

-Obiectivele echipei noastre nu pot fi altele decât calificarea la turneul final și clasificarea cât mai sus acolo la ”național”.

-Care v-au fost adversarele din lupta la titlu în acest sezon?

-În campionatul intern avem adversare de temut, cum ar fi Fratelli Bianconeri, Viitorul, Atletico Abcoz sau M16, fiecare meci cu aceste echipe fiind adevărate derby-uri.

-Ce îmbunătățiri ar putea fi aduse Campionatului de Minifotbal Galați?

-La nivelul orașului cred că s-ar putea implica și autoritățile locale, ținând cont că nu e ușor să susții cheltuielile unei echipe care an de an se califica la turnee regionale și finale și reprezinta cu brio orașul Galați.

În momentul întreruperii Campionatului de Minifotbal Galați campioana en-titre, Ajax Dulcisimo, conduce în clasament cu 51 de puncte din 17 jocuri. Campionii au câștigat toate cele 17 meciuri disputate, iar golaverajul după 17 jocuri este 144 de goluri marcate – 42 încasate.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal