Alex Ciobanu, despre strategia Oțelului. ”Promovăm tineri, dar nu indiferent de ce vor face”

287
Foto: Facebook/SC Oțelul

La începutul actualei ediții de campionat gruparea gălățeană de Liga a III-a SC Oțelul a anunțat că obiectivul pentru sezonul în curs va fi creșterea și promovarea tinerilor jucători din propria pepinieră. Antrenorul formației gălățene, Alex Ciobanu, a vorbit la Lider Sportiv, de la Pro Lider FM, 92,4 FM sau www.liderfm.ro, despre titularii de mâine din echipa Oțelului.

”Cu siguranță sunt multi care pot veni. Este Alecu Alexandru, jucător care a intrat în ultima etapă din tur la meciul cu Ceahlăul, mai este Ștefan Farcaș, care are 16 ani, este un copil cu real talent. Mai este Eduard Drăgan, Bucevschi, poate deveni un fundaș central important în viitorul echipei, portarul Ursu care trebuie să crească din ce în ce mai mult.

Avem material, din acest punct de vedere, cu ei trebui multă răbdare, multă muncă, iar ei trebuie să caute să-și câștige și ei locul în echipă. Noi promovăm tineri, dar asta nu înseamnă că-i promovăm indiferent ce vor face. Ei trebui să facă dovada încrederi noastre”, a spus Alexandru Ciobanu despre schimbul de mâine de la Oțelul.

Tehnicianul gălățean a vorbit și despre juniorii din lot ce s-au evidențiat în prima parte a acestui sezon. ”Un parcurs bun l-a avut portarul, Gabriel Ursu. A intrat în etapa în care am jucat la CSM Bacău, a apărat un penalty. După aceea a avut evoluții constant bune. Cireș a avut evoluții constant bune, Dima a început bine turul, după aceea a avut o ușoară scădere de formă.

Avem și un marcator de 16 ani, Grădinaru. Sunt mulți copii cu perspectivă, toți caută să-și îmbunătățească nivelul. Sper că și ei știu că mai au de muncit foarte mult. Nu au realizat nimic cu un tur de campionat. Vorbim de încă un retur și încă un sezon, poate chiar două, pentru că sunt unii care au 16 ani, așa că în privința lor este o muncă etapizată.

Un jucător tânăr trebuie să îl vezi în perspectivă, nu doar acum. Acum poți să spui despre unul că are două jocuri proaste și că nu este bun, copilul poate avea o perspectivă foarte bună și trebuie încurajat și susținut și ușor, ușor să-și ridice nivelul”, a încheiat Alex Ciobanu.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal