Atletico Abcoz, formația cu șapte titluri la activ în minifotbalul gălățean

520

Una dintre cele mai ”timpurii” echipe din minifotbalul gălățean Atletico Abcoz este și printre cele mai titrate grupări din campionatul local de minifotbal. Despre obiectivele echipei în acest sezon, performanțele realizate de-a lungul timpului sau dezideratele din următoarea perioadă, am vorbit cu Vali Vrînceanu, directorul tehnic al formației.

Cum și când s-a fondat echipa de minifotbal Atletico Abcoz?

-Echipa a fost fondată în anul 2004 la inițiativa unui grup din cadrul personalului Spitalului Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Galați, care organizau jocuri de minifotbal pe fosta bază de tenis din curtea Spitalului, de lângă blocurile Sănătatea.

Care este componența lotului în acest sezon?

Pentru actualul sezon componența lotului este următoarea: Costel Crăiescu, Alexandru Vlasie, Ciprian Tofan – portari;

Cristian ”Cici” Crăciun, Dragoș Voicu, Andrei Toma, Iulian Onose, Daniel Movileanu – fundași;

Florin Ignat, Octavian Cireș, Daniel Voicu, Alin Nica, Ionuț Ciotîrcă, Mihai Romilă, Eduard Dumitru, Ciprian Milea – mijlocași;

Florin Bădărău, George Dănăilă, Sorin Cireș, Andrei Frunză – atacanți.

-Cine se ocupă de destinele echipei, din punct de vedere tehnic?

-Alături de mine, care dețin funcția de director tehnic, mai este Aurelian Olteanu, cel care se ocupă de echipă din punct de vedere organizatoric.

-Cu ce obiective abordați actuala ediție a Campionatului de Minifotbal Galați?

-Ca în fiecare sezon an obiectivele sunt câștigarea campionatului și a Cupei, competiții organizate de Asociația de Minifotbal Galați și participarea la unul din turneele finale organizate de Federația de Minifotbal din România.

-Care vă sunt adversarele din lupta pentru îndeplinirea obiectivului, echipe rivale?

-Nu avem echipe rivale, ci doar doar parteneri de întrecere pentru care acordam aceeași atenție și respect.

Cine susține echipe din puncte de vedere financiar, (societăți comerciale, persoane fizice)?

-Din punct de vedere financiar echipa este susținută de mai mulți parteneri, societăți comerciale, Abcoz Galați – confecționer de acoperișuri din tablă cutată, Restaurant 2 Cocosi, iar ca persoane fizice Dan Moraru și Vali Vrînceanu.

Care sunt jucătorii remarcați ai echipei, marcatori (cel mai bun marcator și poziția lui în clasamentul marcatorilor din campionat), care sunt vedetele echipei?

-Nu avem un marcator în topul golgheterilor campionatului, valoarea echipei fiind dată de un lot echilibrat valoric. Remarcăm tot lotul prin aportul adus, având în vedere că este o activitate cu titlu de amator, neremunerata fiecare echipier facând eforturi pentru a participa la cât mai multe meciuri, fapt pentru care le mulțumim tuturor.

-Ce jucători cunoscuți au evoluat pentru Atletico Abcoz?

-În decursul istoriei echipei, fiind a doua echipa ca vârstă din Minifotbalul Gălățean după veșnica Olimpia, și-au adus aportul numeroși jucători important din fotbalul mare cat și din futsal: Cici Crăciun, Florin Ignat sau Octavian Cireș, toți trei jucători activi ai echipei și în acest moment, Daniel Florea, Alin Pînzaru, iar lista ar putea continua.

-În perspectiva următorilor cinci ani, termen mediu, care ar fi obiectivele echipei și ale minifotbalului gălățean?

-Pe termen mediu obiectivele echipei vor rămâne aceleași, câștigarea campionatului și a Cupei la nivel local, participarea cu rezultate cât mai bune la turneele naționale, realizarea acestor obiective printr-o organizare superioară, atragerea de fonduri și de întinerire a lotului.

-Care a fost cea mai mare performanță a echipei, înregistrată la nivel național?

-La nivel local echipa a obținut șapte titluri de campioni locali, dintre care cinci consecutive cât și numeroase Cupe. Dintre acestea cred că cea mai importanta probabil Cupa Brăilei, competiție disputată în anul 2014.

La nivel național cel mai important rezultat adus de echipă din numeroasele participări a fost locul cinci la Campionatul Național, ediția a III-de la Iași. Ne putem lăuda că la toate competițiile naționale la care echipa a participat niciodată echipa nu a fost eliminată în faza grupelor calificându-se în fazele superioare.

-Cum considerați nivelul Campionatului de Minifotbal Galați în comparație cu celelalte campionate din țară?

Nivelul campionatului din Galați, din punct de vedere tehnic, este unul foarte ridicat mai ales după unificarea campionatelor din Galați, ce a avut loc în anul 2018, când Asociația de Minifotbal Galați și Asociația Arena Barieră au hotărât să organizeze, în parteneriat, competiația afiliată oficial la Federația Română de Minifotbal, lucru dovedit de rezultatele notabile aduse de echipele noastre la turneele finale naționale. Din punct de vedere financiar, și chiar organizatoric, mai avem pași de făcut pentru a ajunge în topul ierarhiilor naționale.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal