Baraj Liga a III-a. În Vrancea titlul se joacă în trei

380
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Conform tragerii la sorți a Federației Române de Fotbal campioana județeană va întâlni la barajul de promovare în Liga a III-a campioana din județul vecin Vrancea. Lupta pentru titlul din Liga a IV-a gălățeană este mai încinsă ca niciodată, două echipe, Avântul Valea Mărului și Zimbrul Slobozia Conachi, sunt despărțite de un punct în fruntea clasamentului.

La momentul întreruperii campionatului vălmărenii conduceau Liga cu 40 de puncte din 14 jocuri, (13-1-0), în timp ce formația din Slobozia Conachi urmează îndeaproape campioana de iarnă. În 14 jocuri disputate ”zimbrii” au un punct mai puțin decât liderul, 39 de puncte, (13-0-1).

Luptă în trei la titlu în Vrancea

De partea cealaltă, în Vrancea, lupta pentru șefie este mai intensă cu trei echipe sunt implicate pentru titlul din Liga a IV-a vrânceană. Liderul clasamentului, la momentul întreruperii, este Sportul Ciorăști cu 6 puncte, golaveraj 9-2, pe doi sunt cei de la Victoria Gugești la egalitate de puncte, golaveraj 8-1, în timp ce în lupta pentru titlul din Vrancea mai este implicată și FC Panciu, 4 puncte.

Când competiția din Vrancea se va relua liderul Sportul Ciorăști va juca cu cei de la FC Panciu, în timp ce Victoria Gugești va juca cu Unirea Tifești, echipa de pe locul patru.

În Vrancea primul eșalon județean se numește Superliga, iar campioana se va decide după ce se vor disputa meciurile din play-off. În prima fază în Vrancea se dispută sezonul regulat, tur și retur.

Conform programării inițiale barajul de promovare în Liga a III-a trebuia să se dispute la 13 iunie, ora 18.00, manșa tur, în Vrancea, și la 20 iunie, în Galați, returul, dar cel mai probabil meciurile vor fi reprogramate.

Ultimul duel dintre campioana județeană din Galați și cea din Vrancea a fost în sezonul 2010-2011. La 15 iunie 2011, într-un meci disputat pe stadionul din Moinești, Metalul Toflea, campioana județeană din Galați, a pierdut cu 1-4 jocul cu Național Golești, campioana Vrancei.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal