CSM Galați și-a redus activitatea pe timpul pandemiei: Sportivii, în șomaj tehnic

427

Clubul Sportiv Municipal Galați, finanțat în exclusivitate din banii municipalității, a luat hotărârea de a-și reduce activitatea pe timp de pandemie. Măsurile au fost anunțate de către Laurențiu Candrea, membru al Consiliului Director al CSM Galați, printr-o postare pe Facebook.

“Având în vedere situația creată de pandemia COVID-19 și luând în calcul ordonanțele militare emise de Guvernul României au trebuit luate multe decizii care afectează viața oamenilor. Clubul Sportiv Municipal Galați a fost nevoit să reducă activitatea. O decizie grea dar care era necesară pentru protejarea vieților omenești. În calitate de membru al Consiliului Direcor al CSM Galați, am votat decizia de a trimite peste 50% din personalul TESA în șomaj tehnic. Mai mult, toți sportivii clubului au intrat în șomaj tehnic”, este o parte a mesajului publicat pe contul de Facebook al CSM Galați.

Astfel, sportivii care vor avea contratele suspendate vor primi de la Guvern 75 % din contracte, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu lunar în România. Mai precis, vor primi echivalentul a aproximativ 800 de Euro (maximum de cuantum per sportiv de primit) cei care au salarii mai mari.

Conform Digisport, Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale a precizat că grupările sportive pot completa sumele asigurate prin subvenţie de guvernul de la Bucureşti. În ceea ce privește angajații de la CSM Galați cu contract de muncă, nu de activitate sportivă, aceștia vor primi 75% din salarii sau vor avea program redus de muncă.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal