FC Universitatea își propune să propulseze alte jucătoare către echipele naționale

131
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Înființat în vara anului 2015, clubul de fotbal feminin FC Universitatea Galați, a lansat către echipele naționale ale României două jucătoare din propria pepinieră.

Președintele clubului gălățean, totodată și antrenorul echipei satelit, Gabriel Călinescu, ne-a declarat unul dintre obiectivele clubului în 2020 este propulsarea altor jucătoare către echipele naționale a României.

”FC Universitatea Galați a dat două jucătoare la naționala României, ambele din propria pepiniera, și aici mă refer la Maria Stamate și Carmen Marcu. Din urmă vin Andreea Surcică, o jucătoare care a terminat junioratul curând, Nicoleta Lepădatu, Tabița Croitoru sau Alexandra Condrea, trei junioare de perspectivă care cu siguranță vor oferi din ce în ce mai mult.

Cu siguranță în 2020 va mai debuta cel puțin o jucătoare la națională. Asta înseamnă că punem accent din ce în ce mai mult și pe creșterea junioarelor, iar în viitor vom promova din ce în ce mai multe junioare la echipa satelit și într-un final la prima echipă”, ne-a spus Gabriel Călinescu.

Pe lângă echipa de Liga I, cu care iernează pe locul doi în prima ligă, clubul de fotbal feminin FC Universitatea mai este angrenat în campionatul Ligii a III-a cu echipa satelit, formată în mare parte din junioare, dar și în campionatele de junioare sub 15 ani și sub 13 ani.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal