Fotbalist în Liga a IV-a. Ciprian Cerbu, studentul ce se împarte între Politehnica de la București și meciurile ”șoimilor” din Foltești

856

Fotbaliștii din Liga a IV-a ne demonstrează că dragostea pentru sportul cu balonul rotund nu are limite. Astăzi descoperim povestea lui Ciprian Cerbu, studentul la Politehnica bucureșteană ce lasă deoparte ”grijile” universitare pentru meciurile echipei de fotbal din localitatea natală, Șoimii Foltești.

”Sunt Ciprian Cerbu, am 21 ani, din comuna Foltești, județul Galați. În prezent sunt student al Facultății de Automatică și Calculatoare “Politehnica” București, iar în timpul liber, în special în zilele de duminică ale săptămânilor, sunt prezent la meciurile echipei din satul natal, Șoimii Foltești, ca și jucător, dar indiferent dacă aș fi jucat sau nu pentru comuna mea tot aș fi fost prezent alături de echipă.

Despre mine ca jucător, nu va pot spune atât de multe, n-am mai fost legitimat la alta echipă sportivă, nici fotbal, dar nici alt sport. Dragostea pentru fotbal am moștenit-o de la tatăl meu. A jucat și el pentru echipa Șoimii Foltești, cu mult timp în urmă. Am început să particip la unele competiții, în special de fotbal în sala, încă din școala gimnazială, mai apoi la liceu, unde participam la competițiile organizate în județ pe licee”.

Integralist în meciurile din campionat

Ciprian Cerbu este unul dintre jucătorii formației din Foltești fără de care meciurile nu pot începe. În cele 14 etape scurse din acest sezon, studentul de 21 de ani a fost prezent la toate. În 13 dintre jocuri a fost titular, iar într-un singur meci a părăsit terenul de joc cu un sfert de oră mai devreme, conform statisticii furnizate de AJF Galați.

”De când s-a înființat echipa în vara anului trecut, cu sprijinul domnului viceprimar și al firmei MMA Group Security, am fost prezent la aproape toate meciurile, cred că am lipsit de la unul, maxim două meciuri din cauza facultății. În rest am fost prezent în fiecare duminică alături de colegii mei, de domnul antrenor Nicu Butuc și restul staff-ului”, ne-a spus Ciprian Cerbu.

În ciuda distanței ce separă Bucureștiul de Foltești, sau celelalte localități din județ unde își au originea adversarii clubului din Foltești, Ciprian Cerbu a jucat în 1245 de minute din totalul de 1260 de minute scurse din prima parte a campionatului Ligii a V-a până la întrerupere. Un singur meci, cel din etapa a doua de la Pechea, nu a fost încheiat de Ciprian pe teren. Mai mult, în două dintre meciuri, cu Viitorul Frumușița și Avântul Matca, Ciprian Cerbu a marcat câte un gol, de altfel primele reușite într-o competiție de seniori.

Exemplu de dăruire: 600 de kilometri pentru meciuri!

Pentru a ajunge la meciurile echipei la care este legitimat Ciprian Cerbu își întrerupe activitatea universitară din Capitală și revine acasă, la Foltești, pentru meciurile ”șoimilor”.

”În fiecare duminică cu meci, pentru a fi prezent la jocurile echipei parcurg aproape 600 de kilometri pe ruta: București-Galați-Foltești, respectiv retur. În aceeași zi, imediat după meci, mă întorc la București, la facultate.

Nu îmi este deloc ușor să parcurs această distanță de 600 de kilometri. Sunt nevoit să mă trezesc la ora 3:00 dimineața pentru a ajunge în Gara din București la timp să prind trenul de la ora 5:00 spre Galați. La Galați mă așteaptă băieții de la MMA, sponsorul principal al echipei, care mă ajută să mă alătur restului echipei pentru meciuri..

După meci, plec înapoi spre București tot cu trenul. Sejurul cu trenul spre București durează în jur de patru ore. La întoarcere drumul se dovedește a fi foarte lung, din cauza oboselii acumulate pe parcursul zilei.

De multe ori ajung obosit, dar în ciuda acestui fapt, reușesc să rezist chiar de la începerea meciului până la finalul acestuia, minutele mele jucate demonstrează acest fapt”, ne-a mărturisit Ciprian.

Șoimii Foltești, a doua familie!

Cei 600 de kilometri parcurși de Ciprian Cerbu nu sunt o povară pentru tânărul fotbalist gălățean. În cele nici șase luni de la înființare la Șoimii Foltești a devenit o familie.

”Pentru mine cei 600 de kilometri pe care-i parcurg în fiecare duminică în care avem meciuri nu sunt o problemă. La Șoimii Foltești s-a format un grup unit, cu băieți de nota 10. Pentru mine este ca o a doua familie și bănuiesc că și pentru ceilalți jucători din lot, cu oameni frumoși ce depun același efort ca și mine pentru a-și susține echipa.

Mă bucur că joc pentru această echipă și că am avut prilejul de a cunoaște oameni noi, iar pe această cale vreau să le mulțumesc tuturor care au pus mână de la mână pentru formarea ei. Sper sa rămânem la fel de uniți și să ducem proiectul Șoimii Foltești cât mai sus în fotbalul gălățean și de ce nu, chiar și mai sus”, ne-a mai spus Ciprian Cerbu.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal