Fotbalist în Liga a IV-a. Cosmin Dragomir, ”metronomul” de la mijlocul terenului

717
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

A început fotbalul în jurul vârstei de 10 ani, remarcat de reputatul Zoltan David la clubul Oțelul, șlefuit de Cătălin Savu la cealaltă pepinieră de anvergură din Galați, Dunărea, aruncat în luptele crâncene din Liga a IV-a, la 17 ani, de Laurențiu Marcu la Avântul Vânători, sunt reperele carierei lui Cosmin Răducu Dragomir, fotbalist în Liga a IV-a, probabil, cel mai constant jucător din primul eșalon județean.

Remarcat de celebrul Zoli David

”Relația mea cu fotbalul a început în primii ani de școală, clasa a II-a sau a III-a. Într-o recreație sau la o oră de sport, nu mai știu exact, jucam obișnuita miuță cu colegii din clasă. După ce am terminat joaca noastră domnul profesor Zoltan David, Dumnezeu să-l ierte, a venit la mine și mi-a oferit o invitație la o selecție la Oțelul, club la care Nea Zoli activa la acea vreme. Aveam în jur de 9-10 ani, nu îmi amintesc exact vârsta la care am început fotbalul.

Domnul profesor a împărțit invitații pentru cei doritori să facă fotbal. Eu eram foarte entuziasmat. La primele antrenamente îmi aduc aminte că am mers cu tatăl meu. Selecțiile s-au organizat pe terenurile mici de la Siderurgistul. Terenurile de acolo, grupul de copii, domnul profesor Zoltan David, m-au marcat foarte mult, a început să îmi placă foarte mult și am continuat să mă duc la antrenamente”, ne-a spus Cosmin Dragomir despre începutul carierei în fotbal.

Cătălin Savu, o ”ancoră” în carieră

După ceva ani la grupele de ”pitici” de la Oțelul Răducu, așa cum este cunoscut de prieteni, a trecut la clubul Dunărea. ”În urma unor selecții am ajuns la celălalt club de tradiție din Galați, clubul Dunărea. Acolo l-am avut antrenor pe domnul profesor Cătălin Savu. Domnul profesor a făcut parte din creșterea mea ca jucător, pot să spun că domnul Savu a avut un rol determinant în formarea mea de la juniori”, spune Răducu despre perioada Dunărea.

Debutant în Liga a IV-a la 17 ani!

După perioada Dunărea Cosmin Dragomir a făcut trecerea la o echipă de seniori, în Liga a IV-a. ”Am ajuns la Avântul Vânători unde am peste un colectiv foarte frumos. Am avut norocul și de un antrenor priceput, Laurențiu Marcu. El mi-a dat toată încrederea de care aveam nevoie, iar în mai puțin de un an am debutat la echipa de seniori a clubului. Probabil evoluțiile mele de la echipa de juniori a clubului din Vânători au făcut ca Laurențiu Marcu să îmi ofere șansa debutului în primul eșalon județean, deși nu împlinisem încă vârsta majoratului. La seniori este un cu totul altul nivelul față de juniori, dar cu încrederea colegilor, a antrenorilor și a celorlalți oameni din club acum fac parte constant din formația de start a echipei”.

În Liga a III-a cu Metalosport

Perioada evoluțiilor lui Răducu la Vânători a fost întreruptă pentru un timp, dar nu din cauza unui abandon sau alte motive. În sezonul 2017-2018 Cosmin Dragomir a jucat în Liga a III-a cu cei de la Metalosport Galați.

”Probabil cel mai bun lucru al carierei mele de până acum a fost când am jucat în Liga a III-a cu cei de la Metalosport. Din păcate a fost o perioadă cam scurtă, dar frumoasă din punct de vedere al nivelului de joc, din punct de vedere al terenurilor pe care am jucat, al atmosferei din jurul și din timpul meciurilor. A fost frumoasă perioada Metalosport, păcat că s-a terminat cam repede”.

”Senzație nemaiîntâlnită când am jucat pe stadionul Oțelul”

Cel mai important meci jucat de Cosmin Dragomir în tricoul celor de la Metalosport a fost duelul municipal cu cei de la Oțelul. ”Am fost foarte bucuros că am putut juca pe stadionul Oțelul, contra celor de la Oțelul, într-un duel 100% gălățean. Să joc contra Oțelului, pe stadionul Oțelul, a fost o senzație nemaiîntâlnită pentru mine până în acel moment”, ne-a spus Răducu despre perioada Metalosport.

”Cu Avântul Vânători am decis campioana sezonul trecut”

Răducu a trăit satisfacții în plan fotbalistic și cu Avântul Vânători. ”Acum joc la Avântul Vânători vreau să demonstrez că nu suntem o echipă ușoară. Rezultatul de sezonul trecut, din etapa de Paște, remiza, scor 2-2, cu Zimbrul Slobozia Conachi, când am decis cumva campioana este dovada că la Vânători suntem o echipă pe care o învingi cu greu”, ne-a spus Răducu despre cel mai important rezultat al vânătorenilor din ultimul timp.

Prima eliminare din carieră după patru sezoane la seniori!

Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

După patru sezoane neîntrerupte la nivelul seniorilor, la Avântul Vânători și la Metalosport, statornicul Cosmin Dragomir a suferit prima eliminate într-un joc din actuala ediție de campionat. În etapa a VI-a din primul eșalon, în minutul 80 al jocului de la Braniștea cu cei de la Unirea, Răducu a suferit prima eliminare din carieră de la seniori, eliminare rezultată din două cartonașe galbene. ”A fost o senzație ciudată să părăsesc terenul înainte de ultimul fluier al arbitrului. Sper să nu o mai trăiesc de acum în colo. Nu vreau să mai pierd vreun meci al echipei mele”, ne-a spus Răducu.

Fotbalistul din Liga a IV-a cu cele mai multe minute jucate sezonul trecut

O dovadă a consecvenței lui Cosmin Dragomir este și numărul de minte jucate în ediția trecută de Liga a IV-a. În cele 26 de jocuri de sezonul trecut Răducu a jucat 2282 find fotbalistul cel mai folosit în sezonul trecut al Ligii a IV-a.

El a fost integralist în 24 dintre cele 26 de jocuri de sezonul trecut, iar în celelalte două jocuri a evoluat 76 de minute, pe terenul celor de la Viitorul Costache Negri, etapa a III-a, și 46 de minute în etapa a XV-a la Cudalbi, cu cei de la Voința.

În actuala ediție de campionat Răducu a lipsit în două jocuri, etapa a IV-a, la Tecuci, din cauza unor probleme profesionale, dar și în etapa a VII-a ca urmare a eliminării de la Braniștea.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal