Fotbalist în Liga a IV-a. Ștefan Adamache, debutant în Liga a II-a la 14 ani, la un pas de Rapid București, cu apogeul atins la Sporting Liești

1308

Incursiunea noastră printre fotbaliștii din fotbalul județean gălățean se oprește astăzi la unul dintre corifeii ligii, Ștefan Adamache. Debutant în Liga a II-a la 14 ani, dorit de Rapid București, dar numai o situație ciudată a făcut să nu joace pentru bucureșteni, cu apogeul atins la Sporting Liești, transferat în pauza dintre tur și retur la Zimbrul Slobozia Conachi, formație cu care își dorește revenirea în Liga a III-a.

”Am început fotbalul de mic, de la vârsta de șase ani. Primul meu club a fost Dunărea Galați. Fotbalul l-am început sub îndrumarea domnului profesor Sorin Balaban. Am făcut parte dintr-o generație bună, printre colegii mei de generație s-au numărat: Bogdan Gavrilă, (fost la Oțelul în Liga I), sau Cristian Eni, (fost la FCM Dunărea în Liga a II-a). Primii pași în fotbal i-am făcut în debutul anilor 2000. Îmi amintesc că ne pregăteam pe stadionul ”Portu Roșu”, era un teren destul de bun”, ne-a spus Ștefan Adamache, 28 de ani, despre începutul carierei în fotbal.

Debut cu gol, la 14 ani, în Liga a II-a!

Produs al Centrului de Copii și Juniori de la FCM Dunărea, Ștefan Adamache a debutat la echipa de seniori a clubului gălățean la doar 14 ani. Debutul într-o competiție rezervată seniorilor a fost pe măsură, gol marcat în Liga a II-a cu patru ani înaintea majoratului.

”Fiind un produs al Centrului de juniori de la Dunărea am debutat în Liga a II-a, pe atunci echipa de seniori evolua în Liga secundă, la 14 ani. Mi-am făcut debutul în al doilea eșalon într-un meci contra celor de la FCM Câmpina. Am debutat cu gol în Liga a II-a. Prin minutul 60 al meciului cu cei de la Câmpina am marcat golul de 2-1, golul victoriei formației noastre. Îmi amintesc că primul gol al nostru a fost marcat de George Bîrlădeanu. În acea echipă eram coleg cu Alex Bourceanu, George Bîrlădeanu, Stelu Cucu, Dan Popescu, Vali Munteanu, Romeo Buteseacă sau Dănuț Oprea. Am jucat în Liga a II-a la Dunărea aproape cinci ani, după care am ales altă provocare”, ne-a povestit Ștefan despre debutul în Liga a II-a.

De FCM Dunărea, din perioada junioratului, se leagă un alt episod important din cariera de fotbalist a lui Ștefan Adamache. ”Îmi amintesc că la un meci de juniori, decisiv de calificare la turneul final, am jucat cu cei de la Farul. Pentru constănțeni jucau printre alții Denis Alibec și Cosmin Matei. Am câștigat acel meci cu scorul 3-2, eu am marcat toate cele trei goluri și ne-am calificat la turneul final cu Dunărea”.

Ghinion teribil, Rapid s-a desființat înainte de transfer!

”După perioada frumoasă de la Dunărea am ales să joc tot la o echipă din Galați, Metalosport, în Liga a IV-a. În acea perioadă cei de la Metalo doreau să promoveze în eșalonul superior. Din păcate, am jucat doar jumătate de sezon la Metalosport, din cauza accidentărilor. Imediat după refacere am revenit tot în Liga a IV-a, la Sporting Liești. Acolo am petrecut cea mai frumoasă perioadă din cariera mea, am promovat în Liga a III-a și am jucat în al treilea eșalon cu cei din Liești.

Pe când evoluam pentru Sporting Liești am fost dorit de Rapid București, (detalii aici și aici). În acel moment formația bucureșteană era în Liga a II-a, pe primul loc și se lupta pentru promovarea în Liga I. Am fost prezent la reunirea celor de la Rapid, dar echipa s-a desființat, din cauza lipsei banilor, și nu am mai putut juca pentru ei. M-am întors la formația ”de bază” să zic așa, Sporting Liești. Aici, repet, a fost o parte frumoasă din perioada mea de fotbalist. Am avut prilejul să lucrez cu oameni deosebiți, domnul Neculce, domnul Brăneț sau Dorinel Matei.

N-am jucat prea mult timp pentru Sporting Liești pentru că am plecat la Sportul Chiscani, tot în Liga a III-a. Acolo am fost dorit cu insistență de domnul profesor Adrian Baldovin, fostul jucător al Oțelului, și de domnul George Pascu. După perioada Sportul Chiscani vine și unul dintre regretele carierei. Am retrogradat cu cei din Chiscani, îmi pare rău că nu am reușit să ajut echipa cu mai mult, dar era o serie foarte grea”, ne-a spus Ștefan Adamache.

Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Promovarea, singurul motiv pentru revenirea în Liga a IV-a

După ce a evoluat pentru două echipe în Liga a III-a, Sportin Liești și Sportul Chiscani, Ștefan a ales proiectul Zimbrul Slobozia Conachi pentru a reveni ca fotbalist în Liga a III-a.

”După ce am terminat cu Sportul Chiscani m-am întors la Sporting Liești, club de la care am fost împrumutat, dar am ales să joc pentru Zimbrul Slobozia Conachi, în returul sezonului 2018-2019. Cei de acolo și-au dorit să joc pentru ei, în special domnul Costel, managerul echipei.

Am zis că e bine să joc pentru Zimbrul să încercăm promovare în Liga a III-a. Al doilea transfer la Zimbrul, cel din această iarnă, a venit pe fondul relațiilor bune cu cei de acolo, jucători-antrenori-conducători. Și în acest sezon am venit cu un singur gând, cel de promovare în Liga a III-a cu Zimbrul.

În primul rând, după ce se va relua campionatul, trebuie să terminăm pe primul loc, după aceea vom vedea ce va fi la barajul de accedere în Liga a III-a. Avem un adversar redutabil, Avântul Valea Mărului. Va fi o luptă foarte intensă, ținând cont că cei de la Valea Mărului s-au întărit cu mulți jucători de la CSU Dunărea de Jos. Dar, noi avem experiența de partea noastră și sper să reușim. La Zimbrul suntem un grup unit cu băieți de caracter, cel mai important este că ne dorim promovarea în Liga a III-a”, ne-a spus Ștefan.

”Tase” și Neculce, antrenorii ”influenceri”

Dintre toți antrenorii cu care a lucrat de-a lungul carierei Ștefan Adamache ne-a spus că doi dintre tehnicieni i-au marcat cariera. ”Domnul Viorel Tănase, antrenor cu care am colaborat la Dunărea, și domnul Ionuț Neculce, la Sporting Liești, au fost antrneorii care mi-au marcat cariera. Cei doi m-au impresionat prim modul profesionist în care au lucrat”, ne-a mărturisit Ștefan Adamache.

O certitudine. ”Boboc” va fi golgheterul Ligii a IV-a

Dacă promovarea în Liga a III-a se joacă cu cei de la Valea Mărului, apoi cu campioana din Vrancea la baraj, Ștefan Adamache ne spune că în ceea ce privește lupta pentru titlul de golgheter în Liga a IV-a este ca și încheiată. ”100% ”Boboc” va ieși golgheterul campionatului. El este un fotbalist talentat, un jucător care înscrie mult și ajută echipă în aceeași măsură. Sper să îl ajut și eu cu cât mai multe pase decisive”, ne spune Ștefan.

După ce s-au disputat jumătate plus unu din meciurile disputate din Liga a IV-a Constantin Spînache conduce în ierarhia marcatorilor din primul eșalon județean cu 41 de goluri marcate, un plus de 25 de goluri față de Gheorghe Iordache, Gloria Ivești, al doilea marcator din Liga a IV-a, detalii aici.

Promovare în Liga I de minifotbal cu ”Băieții de la Mașniță”

M14 – minifotbal (”Băieții de la Mașniță”)

Pe lângă Zimbrul Slobozia Conachi, în acest sezon, Ștefan Adamache este angrenat și în proiectul M 14, în Campionatul de Minifotbal Galați, Liga a II-a. Dacă în privința promovării cu Zimbrul Slobozia Conachi lupta este încinsă, la minifotbal Ștefan Adamache este aproape de accederea în prima ligă gălățeană de minifotbal cu ”Băieții de la Mașniță”.

”Vrem să promovăm în Liga I din Campionatul de Minifotbal Galați cu M 14. Cel mai important este să fim la fel de serioși după ce vom obține promovarea. La minifotbal jucăm din plăcere, pentru mișcare, să ne menținem în formă. Nu avem sponsori, nu avem avantaje materiale, este pasiune pură”, ne-a spus Ștefam despre ”Băieții de la Mașniță.

Al treilea în clasamentul golgheterilor la minifotbal

Responsabil cu pasele decisive pe teren mare, Ștefan Adamache este în topul marcatorilor în Campionatul de Minifotbal Galați, Liga a II-a. La momentul întreruperii competiției de minifotbal Ștefan Adamache este pe trei în clasamentul golgheterilor din eșalonul secund. Ștefan a marcat 30 de goluri pentru ”Băieții de la Mașniță”.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal