Micro 16 țintește podiumul în Campionatul de Minifotbal Galați

687

Incursiunea printre echipele din Campionatul de Minifotbal Galați, (Liga I și Liga a II-a), continuă cu o altă echipă cu nume de cartier, Micro 16. Despre începuturile echipei, lotul cu care abordează sezonul curent sau obiectivele celor de la M 16 am vorbit cu unul dintre jucătorii echipei Ionuț Costin Popescu .

-Cum și când s-a fondat echipa de minifotbal M 16?

-Echipa este în al doilea an competițional. Aceasta s-a format după o provocare între Ciprian Panait, managerul restaurantului Pescăruș, și Marius Burghelea.

-Cine s-a ocupat de formarea lotului de jucători având în vedere că lotul este format din jucători cu nume în fotbalul gălățean, cel puțin?

-Lotul este format în totalitate de Marius Burghelea, noi fiind prieteni cu toții, ne-am adunat și am făcut un grup frumos.

– Care este componența lotului?

-Lotul echipei este format din: Petrișor Toniță, Cosmin Vădeanu, Ionuț Costin Popescu – portari;

Silviu Ilie, Costin Ghiocel, Robert Neagu, Mihai Alexandru Ghisman, Alexandru Codreanu, Daniel Popliacă, Valentin Marcel Enache -fundași;

Cătălin Laurențiu Iorga, Bogdan Crihană, George Eduard Iacob, Marius Burghelea, (căpitan), Daniel Dajbog – mijlocași;

-Cine se ocupă de echipă din punct de vedere tehnic?

-Din punct de vedere tehnic de echipă se ocupă Daniel Munteanu.

-De unde vine numele M 16, are legătură cu cartierul cu același nume de la noi din oraș?

-Da, numele M 16 vine de la cartierul cu același nume, băieții care au fondat echipa sunt din acel cartier.

-Cu ce obiective abordați actuala ediție a Campionatului de Minifotbal Galați ?

-Aveam ca și obiectiv la începutul campionatului primele două poziții, însă pentru locul unu lupta a fost câștigată de experimentata echipă Ajax Dulcisimo. În ceea ce privește locul doi am făcut câțiva pași greșiți la care nu se aștepta nimeni și am ratat șansa la locul doi, dar printr-un joc al rezultatelor favorabil încă mai sunt șanse.

-Care vă sunt adversarele din lupta pentru îndeplinirea obiectivului, echipe rivale ș.a.?

-Rivalele noastre sunt echipele cate se bat în fiecare an la pozițiile fruntașe: Ajax Dulcisimo, Atletico Abcoz, Fratelli Bianconeri, Viitorul și Liverpool, însă anul acesta s-a format o rivalitate specială, să spun așa, cu cei de la Atletico. Asta deoarece în turul campionatului am câștigat pe teren în doar șase oameni, însă am uitat să punem pe foaie unul din jucătorii noștri care se știa ca e la noi în lot, aceștia au contestat asta și am pierdut la masa verde, scor 3-0.

-Cine susține echipe din puncte de vedere financiar?

-Echipa noastră este susținută financiar de Restaurant Pescăruș!

-Care sunt jucătorii remarcați ai echipei, marcatori (cel mai bun marcator și poziția lui în clasamentul marcatorilor din campionat)?

-Echipa se bazează mai mult pe unitate, nu avem un jucător care să iasă în evidență, dar sunt jucătorii care nu mai au nevoie de nici o prezentare unii dintre ei au jucat chiar Liga 1. Asta ne dă un plus de încredere și puțină teamă adversarilor.

-În perspectiva următorilor cinci ani, termen mediu, care ar fi obiectivele echipei și care ar fi perspectivele minifotbalului gălățean ?

-Obiectivul pe termen scurt ar fi să mergem la un turneu regional/final și să ajungem cât mai departe posibil, iar pe termen lung ne dorim evident câștigarea campionatului.

-Cum consideri nivelul Campionatului de Minifotbal Galați în comparație cu celelalte campionate din țară?

-Nivelul campionatului este unul destul de bun, însă nu este susținere financiară și suntem cam ultimii la acest capitol, văzând la ce nivel sunt campionatele din tara… cu toate acestea suntem văzuți destul de bine când mergem la turnee. Si ne-am dori ca cei din conducerea campionatului să fie mai implicați și să ajute mai mult echipele chiar și la turnee am văzut cum unii sunt puțin avantajați în fata echipelor noastre!

La momentul întreruperii Campionatului de Minifotbal Galați cei de la Micro 16 sunt pe locul patru cu 30 de puncte din 18 jocuri disputate, 11 victorii, o remiză, șase înfrângeri, golaveraj 87-64, un ecart de 11 puncte față de echipa de pe locul trei Atletico Abcoz, conform clasamentului afișat de Asociația de Minifotbal Galați.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal