#Remember Lider Sportiv. Dorin Arcanu, despre meciul de 10 în tricoul Oțelului. ”Nu faci în fiecare zi un meci de notă maximă”

221

Având în vedere că sportul și-a pus pauză în perioada pandemiei, încercăm să ne reamintim de lucrurile plăcute. Astfel, ne-am propus să scoatem la suprafață intervențiile memorabile de la Lider Sportiv, www.liderfm.ro sau 92,4 FM.

Am răscolit prin arhiva singurei emisiuni de sport din FM-ul gălățean și am descoperit povestea notei 10, notă oferită de cotidianul Gazeta Sporturilor, calificativ primit de Dorin Arcanu în meciul Oțelului de pe terenul Universității Craiova din 15 octombrie 1997, joc câștigat de roș-alb-albaștri cu scorul 2-0.

”Țin minte foarte multe de la acel meci. Pot să spun că a fost unul din meciurile care îți rămân în memorie. Nu faci în fiecare zi în meci de nota 10. Este cunoscută reticența ziariștilor de a acorda nota 10.

A fost un meci foarte intens, cu multe intervenții reușite și foarte multă încărcătură. Mă întorceam să joc împotriva echipei de unde plecasem, probabil ziaristul respectiv a făcut o concesie acordând prima notă de 10 din istorie”, spunea Dorin Arcanu la Lider Sportiv.

Datorită evoluţiei sale fantastice în condiţii vitrege, Oţelul a reuşit să câştige într-o deplasare foarte grea în urma intervenţiilor sale, iar Arcanu a fost primul jucător din România care a primit nota 10 în Gazeta Sporturilor.

Numele său era scris cu albastru şi în dreptul său era trecută nota maximă. A fost pur şi simplu de netrecut într-un meci în care Craiova ar fi trebuit să se impună lejer la ce ocazii a avut. Arcanu le-a scos pe toate. Legenda lui Dorin Arcanu, realizată de Dunărea Bătrână, va putea fi citită în curând pe www.sportgalati.com.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal