Salbero, prima școală privată de fotbal din Galați

1649
Foto: Facebook.com/Paul Voicu

Formată dintr-o piața cu concurență, (aproape), perfectă, nișa școlilor de fotbal din Galați s-a format chiar din debutul anilor 90. Primul club gălățean, privat, cu obiectiv creștere și formarea juniorilor a fost Salbero Galați.

”Salbero a fost prima școală privată de fotbal din Galați. Un fost fotbalist, domnul Bezman, a avut această inițiativă. Pe vremea aceea a avut o afacere de succes, care îi permitea să susțină fotbalul. Spre deosebire de celelalte cluburi noi, la Salbero, beneficiam de condiții, aveam avantaje, cantonamente.

În oraș erau cluburile consacrate, Oțelul, Dunărea, Ancora, dar acestea nu ofereau avantaje și automat clubul Salbero avea aria de selecție foarte mare. Acum noi încercăm să atragem copii, atunci copii veneau la club”, a spus, la Lider Sportiv, de la Radio Pro Lider FM, Paul Voicu, unul dintre foștii jucători de la Salbero.

30 aleși din 700 testați

Fostul component al celor de la Salbero a povestit și despre formarea grupelor clubului gălățean. ”Selecțiile la Salbero s-au făcut în anul 1993, iar cei care au condus trialurile au fost profesorii Ioan Nicu și Aurică Drăgan. Cei doi domni profesori au fost în școli, au făcut selecții, iar cei mai buni copii au fost chemați la stadionul Portu Roșu.

Au fost rodați cam 700 de copii, iar în toamnă 30 dintre ei au fost selectați, după care au fost împărțiți în două grupe de 15. Eu m-am oprit după patru ani, dar o mare parte dintre copii de atunci au ajuns la nivelul cel mai înalt printre ei: Ciprian Milea, Cristi Sîrghi, Alexandru Tănăsilă, Alexandru Bourceanu, Adrian Ropotan, Silviu Izvoranu, Mircea Axente, Valentin Ioviță, Marian Nejneru, Jean Bozga”, a rememorat Paul Voicu începuturile primului club de fotbal privat din Galați.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal