Accentul pe copii și juniori la Academia Phoenix

161

Rămas fără echipele de seniori, din cauza opririi finanțării, clubul de baschet Phoenix Galați, prin continuatoarea Academia de Baschet Phoenix, își concentrează atenția asupra sectorului juvenil. În direct la Lider Sportiv, 92,4 FM, www.liderfm.ro, fondatorul brandului Phoenix în baschet, Florin Nini, a vorbit despre ultimii jucători lansați în Liga Națională de clubul gălățean.

”În afara celor 12 titluri obținute în decursul celor 19 ani, imediat 20, arată că în continuare noi ducem muncă bună, calitativă, cu accent mare pe copii și juniori.

Un alt lucru care ne bucură este că în echipele de seniori continuă să evolueze jucători cu care Phoenix a început acum trei ani parcursul în Liga Națională. Alții au mers mai departe la alte echipe, aici îl amintesc și pe Mihai Măciucă și pe Andrei Petică. Așa cum știm de la noi a plecat la CSU Sibiu, iar ultima oară era la Agronomia, și nu trebuie uitat nici Robert Stan, la fel un copil din propria pepinieră din echipa de juniori condusa de Gelu Cazanoschi. El a debutat la 17 ani în Liga Națională, a fost o provocare și pentru el și pentru mine, iar el este legitimat la echipa din Sibiu.

Mă bucur pentru Mihai Măciucă, pentru el am o stimă și o părere foarte bună, el este convocat și la echipa național de seniori. Mă bucură că cea ce sa făcut a fost bine gândit calitativ, cu intenție, cu strategie”, a spus Florin Nini.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal