Alex Ciobanu, paralelă între actuala echipă a Oțelului și generația Salbero

264
Foto: SC Oțelul/Facebook

Suporter Club Oțelul Galați a pornit în acest sezon pe un drum al reconstrucției cu jucători tineri, crescuți în propriul Centru de Copii și Juniori. Antrenorul Oțelului, Alexandru Ciobanu, a făcut o paralelă la Lider Sportiv, de la Radio Pro Lider FM, 92.4 FM sau www.liderfm.ro, între actuala echipă a Oțelului și generația clubului de juniori Salbero.

”Îmi aduc aminte că a mai fost o întâmplare similară la Galați, acum mulți ani, când grupa de la Salbero, antrenată de Ioan Nicu și de domnul profesor Aurica Drăgan, au făcut pasul către Dunărea Galați. În acel moment clubul Dunărea era într-o situație financiara foarte grea, iar acei jucători în trei ani de muncă, trei ani de Liga a III-a, au promovat în Liga a II-a.

În primul an au reușit să se mențină în Liga a III-a, în următorul sezon au avut o clasare mai bună, au venit doi-trei seniori, iar în al treilea an competițional au promovat chiar într-o luptă cu Aerostar Bacău. Din acea grupă în trei ani cam trei sferturi dintre jucători au făcut pasul în Liga a II-a sau chiar în Liga I. Era Jean Bozga la Petrolul, Nejneru și Șotrocan la Gloria Buzău în Liga I, unde era Ion Viorel, Silviu Izvoranu la Oțelul, cu Sorin Cîrțu, Marius Matei, la Vaslui și apoi Brăila, și nu numai. Este vorba de o serie de jucători care au progresat și au făcut dovada că în timp se pot crea jucători buni”, a spus Alex Ciobanu la Lider Sportiv.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal