Fl. Nini, despre finalizarea campionatelor de juniori: ”O decizie pe care o consider oportună”

47

În direct la Lider Sportiv, de la Radio Pro Lider FM, (92.4 FM sau www.liderfm.ro), omul de baschet Florin Nini, mamangerul Academiei de baschet Phoenix Galați, a vorbit despre deciziile Federației Române de Baschet legate de campionatele de seniori și juniori.

”Am participat la ședința Comitetului Director, o ședință în care, printre altele, s-a discutat și reluarea activității. Cu toții am fost de acord ca acest lucru trebuie să se întâmple la nivel de juniori, pentru că este o situație mai ușor și chiar mai bine de controlat față de capitolul seniori. În plus, trebuie să ținem cont și de dorința cluburilor și a jucătorilor de a-și termina activitatea începută în acest sezon.

O decizie pe care am considerat-o oportună a fost aceea de a finaliza categoriile de la U13 la U18 sub forma unui turneu final. Cele 8 echipe din clasament să susțină o competiție pe parcursul a 4-5 zile, în urma căreia copii să regăsească plăcerea jocului, iar cluburile să-și poată stabili ierarhia în campionat.

Spun nu în ultimul rând pentru că, așa cum știți, la grupele meci este importantă participarea la competiții, formarea tinerilor sportivi în a ajunge jucători de viitor. Obiectivul este creșterea copiilor, nu rezultatele, însă și rezultatele sunt importante”, a spus Florin Nini.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal