Florin Nini, comparație între perioada Phoenix și BCMU Pitești

105

Omul de baschet Florin Nini, fondatorul brandului Phoenix din baschet, fost antrenor în LNBM cu Phoenix Galați și BCMU Pitești, a comparat la Lider Sportiv, Pro FM Lider FM, cele două cluburi pe care recent le-a pregătit.

”La Galați a fost o reușită, din punctul meu de vedere, datorită faptului că noi nu am sărit peste nici o etapă. Clubul Phoenix, cel care a reprezentat Galațiul în Liga Națională, a pornit de jos, a format cu răbdare, cu pricepere, echipele, și-a construit rezultate la nivel de juniori și automat în jurul acestui club s-a format un grup și un spirit care însemnau spectatorii și suporterii noștri care au venit cu entuziasm, vă aduceți aminte sala arhiplină și modul în care toată sala cânta.

Nu aveam nevoie de o galerie anume, deși avem susținători inimoși în cadrul unei galerii. Cel mai frumos lucru era când sala era în picioare și toată lumea aplauda și ducea jucătorii spre victorie, chiar dacă realitățile valorice erau net superioare adversarilor.

Nu uităm că am învins aici și Steaua și Sibiul și Oradea, echipe care ulterior au ieșit campioane s-au au câștigat Cupa României. Drept pentru care acolo nu a fost doar un club, nu doar o echipă, a fost o poveste frumoasă, un spirit. De multe ori cu contează investiția ci modul în care o faci.

Bineînțeles că la Galați eu nu am avut un buget care să îmi permită să mă bat pentru locurile fruntașe, n-am bucurat doar pentru accederea în play-off”, a spus omul de baschet.

”La Pitești a lipsit spiritul”

În legătură cu situația de la Pitești, tehnicianul gălățean a declarat la Lider Sportiv.

”La Pitești a fost o investiție bună, o investiție net superioară față de cea de la Galați, dar de multe ori acest spirit care să ajute echipa, care să ofere jucătorilor un confort pe care să poată lupta să poată construi rezultate, cred că a fost lucrul care a lipsit.

E firesc ca între două cluburi să fie plusuri și minusuri, e firesc ca atunci când începi să compari două cluburi să găsești avantaje și dezavantaje, dar una peste alta eu rămân recunoscător Piteștiului și cred că acolo, cu puțin mai mult sprijin și suport în momentele importante, cred că echipa putea să depășească. Este o echipă formată din jucător valoroși, jucători care cred ca așteptau un declic care se ofere rezultatele așteptate”, a încheiat Florin Nini.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal