Fotbalist în Liga a IV-a. Costel Paraschiv schimbă haina de manager cu tricoul Viitorului Frumușița

1018

Știința Șivița, primul club

”Pasiunea mea pentru fotbal a început să se dezvolte în perioada în care eram în școala generala. La vârsta de 12-13 ani, era concurență foarte mare, mai ales în curtea școlii. Dorindu-mi să joc pe un teren ”adevărat”, fotbal adevărat, dar nefiind echipă în comună la mine am încercat să mă integrez în echipa celor de la Știința Șivița.

La scurt timp am renunțat, nu reușeam să administrez timpul, astfel încât să ajung la toate antrenamentele echipei și în același timp să fiu la cursuri”, spune Costel Paraschiv, jucătorul celor de la Viitorul Frumușița, despre primele contacte cu fotbalul.

Campionatul de minifotbal “Educație prin sport“, prilej de selecție pentru Viitorul Frumușița

A fost nevoie de un turneu local, la Frumușița, de minifotbal pentru a se pune bazele echipei Viitorul Frumușița. ”O puternică influență asupra mea, în ceea ce privește fotbalul, a avut-o faptul că fratele meu cu 10 ani mai mare juca fotbal, el constituind la momentul respectiv un model pentru mine. În vara anului trecut, la Frumușița, s-a organizat un campionat local de minifotbal, Campionatul de minifotbal “Educație prin sport“, fiind pasionat de fenomen, mi-am convocat prietenii și astfel ne-am înscris în campionat competiție, pe care, spre surprinderea tuturor am și câștigat-o.

După finalizarea turneului, organizatorul, domnul Antonel Tabac, văzând potențialul tinerilor din zonă, care astăzi fac parte din echipa comunei, a demarat proiectul care astăzi poarta numele de Viitorul Frumușița, în numele colectivului îi mulțumim domnului Antonel Tabac pe această cale pentru inițiativa avută”, spune tânărul de 25 de ani despre primele legături cu Viitorul Frumușița.

Marcatorul primul gol din istorie al echipei Viitorul Frumușița

Recent înființatul club Viitorul Frumușița a avut parte de un debut cu victorie în Liga a V-a, iar primul gol din istoria clubului din Frumușița a fost marcat chiar de Costel Paraschiv.

”Bineînțeles că au început și meciurile în Liga a V-a. La primul meu joc în tricoul alb-albastru al echipei din localitatea natală, mă gândesc mereu cu plăcere. Am marcat primul gol de la înființarea echipei, meci care a fost și câștigat, o bucurie de nedescris

Începutul a fost greoi, noi nu aveam experiență pe un teren mare, noi fiind familiarizați cu teren de minifotbal, 5+1. Competiția în sine este frumoasa, numai că nu toată lumea înscrisă în competiție este fair-play. Cele mai frumoase momente petrecute cu coechipierii sunt cele în care avem meci în deplasare. Ne deplasăm cu microbuzul pus la dispoziție de Consiliul Local Frumușița”, spune Costel Paraschiv.

Arbitrii își fac treaba, în ciuda presiunilor

Deși evoluează într-un eșalon în care oficiază și arbitri mai puțin experimentați, tânărul jucător al celor de la Frumușița spune că ”fluierașii” se achită de sarcini.

”Despre arbitrajele din Liga a V-a nu-mi permit să vorbesc prea mult, la nivelul la care jucăm se fac presiuni foarte mari asupra arbitrilor. În ciuda acestor presiuni, băieții își fac treaba. Am rămas plăcut surprins de anumite terenuri pe care am avut oportunitatea de a juca în Liga a V-a, cum ar fi cel de la Schela”, spune Costel Paraschiv despre două dintre componentele jocului de fotbal, arbitrajul și suprafața de joc.

Sudarea relaților de joc, obiectivul echipei în sezonul inaugural

Pentru sezonul de debut în Liga a V-a formația din Frumușița nu își propune un loc anume, ci o închegare a relațiilor de joc.

”Obiectivul nostru pentru acest sezon este de a ne forma ca și echipă, după vor veni și rezultatele, pe care le așteaptă toată lumea. Spre deosebire de alți competitori noi nu avem un teren al nostru, teren unde ar putea să ne susțină localnicii în număr mare, fiind la început de drum chiar avem nevoie de susținere”, ne-a spus Costel Paraschiv.

Costel Paraschiv se împarte între jobul de manager și postura de fotbalist

Chiar dacă are un loc de muncă cu o funcție de conducere, Costel Paraschiv își face timp și pentru meciurile și antrenamentele echipei din localitatea natală. ”Ceea ce ma motivează să joc în Liga a V-a este faptul că după foarte mult timp în care comuna Frumușița nu a mai reprezentat nimic pentru ligile de fotbal, noi am primit oportunitatea de a reprezenta comuna la nivel de județ.

Eu îmi administrez timpul între activitatea de coordonare a silozului Prutul Frumușița, fabrica de ulei, manager zonal de achiziții, și pasiunea pentru fotbal. Până acum am reușit, sper și de acum în colo”.

Jocul cu Zimbrul Slobozia Conachi de la Cupa de Iarnă, meciul de referință

În scruta perioadă cât a evoluat pentru formația din Frumușița, Costel Paraschiv și-a stabilit un meci favorit. ”Cel mai frumos meci de până acum la care am participat a fost în cadrul Cupei de Iarnă ”Nicolae Rainea”. În meciurile de acolo am dat peste campioana ultimelor două ediții, Zimbrul Slobozia Conachi, viceliderul Ligii a IV-a, iar departajarea dintre echipa s-a făcut numai după loviturile de departajare”, ne-a povestit Costel Paraschiv.

”La Viitorul Frumușița suntem o familie”

Meciurile Viitorului Frumușița sunt și prilej de socializare pentru componenții formației din Liga a V-a. ”Ar fi impropriu să zic că noi formăm un grup, noi Viitorul Frumușița suntem o echipă, o ”familie”. Experiențele din Liga a V-a ne-au făcut să ne închegăm ca și colectiv. Ca orice jucător consider că cel mai frumos moment este atunci când poți să marchezi și să îți ajuți echipa în câștigarea celor trei puncte”, a încheiat Costel Paraschiv.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal