Fotbalist în Liga a IV-a. Mădălin Lupu, jucătorul pentru care naveta Constanța – Tulcea – Galați – Ivești este ”floare la ureche”

636
Mădălin Lupu, albastru, Gloria Ivești Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Pasiunea pentru cel mai popular sport din lume nu cunoaște limite pentru jucătorii din fotbalul județean gălățean. Astăzi descoperim povestea lui Mădălin Laurențiu Lupu, mijlocașul de 33 de ani de la Gloria Ivești, cel care străbate Dobrogea pentru meciurile formației din Ivești.

”Școala a câștigat ”partida” în fața fotbalului”

Pasionat de fotbal încă de mic, Mădălin Laurențiu Lupu a început să practice în mod organizat sportul rege destul de târziu, studiile au avut întâietate. ”Cariera de fotbalist am început-o practic în anul trei de facultate, când aveam aproximativ 20 de ani. Deși dorința de a juca fotbal în mod organizat a fost de mai mult timp, fiind de la țară, era greu să îmbin utilul cu plăcutul, școala a câștigat ”partida” în fața fotbalului.

Totuși, noi în comună nu am avut echipă care să ne reprezinte în ligile județene, fie Liga a V-a sau Liga a IV-a, poate și acest fapt a culminat cu debutul atât de târziu”, ne-a spus Mădălin, acum inginer naval la Tulcea, despre cauzele debutului târziu în fotbal.

Viitorul Umbrărești, primul club

Prima echipă la care a activat, ca jucător legitimat, a fost Viitorul Umbrărești. Originar din Rediu, Mădălin Lupu s-a alăturat celor de la Umbrărești, localitate aflată la 50 de kilometri de cea natală.

”Am ajuns la această echipă prin intermediul unui bun prieten pe care l-am cunoscut la facultate. Sincer, a fost greu la început, nu am mai jucat pe teren mare până atunci, (meciuri cu miză), dar încetul cu încetul m-am obișnuit. Din păcate, nu am dus sezonul până la sfârșit cu această echipă, (deși eram între fruntașe), la sfârșitul turului, din varii motive”, ne-a spus Mădălin.

Cu Gloria Ivești în Liga a IV-a

După sezonul nefinalizat cu cei de la Umbrărești, lui Mădălin Lupu i s-a ivit oportunitatea de a juca în primul eșalon județean. ”După experiența Viitorul Umbrărești am crezut că totul s-a terminat, însă în vara următoare, cea a anului 2015, am fost contactat de către clubul Gloria Ivești și împreună cu alți trei colegi de la Umbrărești am făcut pasul la Liga a IV-a”.

Jucător polivalent în sezonul de debut

Primul sezon la echipa din Ivești, ne spune Mădălin, a fost și cel mai greu. Pentru ”a-și găsi locul” în formația din Ivești Mădălin Lupu a jucat pe toate cele 11 poziții din teren, aici incluzând-o și pe cea de portar.

”Sincer spun cel mai dificil moment la acest club a fost chiar începutul, băieți pe care nu-i cunoșteam, antrenor nou, staff nou etc. În prima parte de campionat am jucat pe toate posturile, inclusiv portar, deoarece am prins minute foarte puține și practic nu îmi găseam locul în echipă, (domnului antrenor îi câștigi cam greu încrederea, dar când o obții nu o mai pierzi).

Returul a început aproape identic și sincer chiar am vrut să renunț, (acesta fiind un moment de cumpănă), însă după o discuție avută cu domnul antrenor am continuat și încet-încet mi-am câștigat locul de titular în centrul defensivei”, spune Mădălin Laurențiu Lupu.

Primul sezon la Ivești, primul trofeu!

În chiar primul sezon în Liga a IV-a, cu Gloria Ivești, Mădălin a câștigat primul trofeu al carierei, Cupa României. ”Tot răul spre bine, este o vorba, în primul meu an la Ivești am câștigat Cupa României, faza județeană, împotriva celor de la Fulgerul Smulți, scor 3-2. Ce meci, am fost conduși, am revenit, am fost egalați, dar în final ne-am impus, deși am plecat clar cu șansa a doua.

Începând de atunci, am continuat cu această echipă. Deși în fiecare an am suferit modificări la nivelul lotului, toți băieții care au venit au dat dovada de caracter, seriozitate, determinare și implicare în vederea atingerii obiectivelor impuse”, ne spune tânărul inginer de 33 de ani.

Meciuri remarcabile cu echipele de top

”Victoria împotriva Fulgerului din Smulți, culminând cu câștigarea trofeului Cupei României, este una dintre victoriile de referință. Pe stadionul “Nicu Nour” din Ivești, într-un alt meci remarcabil, i-am învins pe cei de la CSU Dunărea de Jos cu scorul 2-0, în primul lor an de liga a IV-a. Alte rezultate notabile, remiza, scor 3-3, cu Zimbrul Slobozia Conachi, sezonul trecut, sau cea cu Avântul Valea Mărului, scor 2-2, în actuala ediție de campionat, după niște meciuri de povestit nepoților.

Sezonul trecut am jucat finala Cupei, din nou, la Tecuci, însă am pierdut de această dată în fața celor de la CSU Dunărea de Jos, dar pe drum am eliminat echipe precum Avântul Valea Mărului, lider detașat în Liga a V-a în acel moment”, spune Mădălin Lupu despre meciurile remarcabile jucate cu Gloria Ivești.

În cariera unui fotbalist mai sunt și jocuri mai puțin faste: ”Am avut și meciuri pe care vreau să le dau uitării, s-a disputat la Tecuci, unde, deși am condus 2-0, am pierdut meciul la final, eu am fost unul dintre principalii ”vinovați”, am comis două penalti-uri în acel meci”, spune Mădălin Laurențiu Lupu despre cel mai ”negru” meci jucat pentru Gloria. .

Naveta Constanța – Tulcea – Galați – Ivești pentru meciurile Gloriei!

Mutat la Tulcea, în interes profesional, Mădălin Laurențiu Lupu nu lipsește de la meciurile Gloriei. Chiar dacă distanța dintre Tulcea și Galați, Ivești sau celelalte localități din județ nu este deloc mică, peste 200 de kilometri, Mădălin Lupu este integralist în acest sezon, și stâlp în defensiva Gloriei.

”Naveta Tulcea – Galați este ”floare la ureche”, dacă pot să spun așa. Mult mai greu a fost în sezonul în care am făcut naveta în fiecare week-end Constanța – Galați – Ivești sau celelalte localități unde aveam programate meciuri.

Ajungeam dimineața la Constanța, imediat după meciuri, și intram direct la muncă. Acum am posibilitatea să ajung la toate meciurile de campionat mai ușor, (distanta dintre Tulcea și Galați fiind relativ mică). Mai greu ajung la meciurile de Cupă, deoarece se joacă la mijlocul săptămânii și la ore incomode. Dar, dacă este posibil merg cu cea mai mare plăcere la meciuri”, spune Mădălin.

Integralist în meciurile sezonului curent

De altfel, în acest sezon în cele 14 etape disputate din primul eșalon județean stopper-ul formației din Ivești a jucat în toate cele 1350 de minute. Ultimul meci din Liga a IV-a în care Mădălin Laurențiu Lupu nu a petrecut cele 90 de minute obișnuite pe teren a fost în 27 mai 2018 meci pe terenul celor de la Victoria Independența pentru Gloria, câștigat de Gloria cu socrul 4-1. Mădălin a fost schimbat cu 10 minute înainte de fluierul de final al arbitrului.

Podiumul, obiectivul echipei în acest sezon

Obișnuită cu clasările în top trei în ultimele sezoane formația din Ivești își propune și în actuala ediție de campionat o clasare între cele mai bune trei echipe din primul eșalon județean.

”Sincer, la începutul fiecărui sezon noi ne dorim să fim pe unul din locurile fruntașe. Conform situației actuale din clasament, obiectivul real este locul trei, pe care sunt sigur că îl vom ocupa la finalul acestui sezon, deși ne ”suflă în ceafă” Unirea Braniștea, Quantum, Voința Cudalbi sau Tecuciul.

Dacă vom trata fiecare meci cu seriozitate și vom da dovadă de ambiție, dăruire cum am făcut până acum. Desigur, pe lângă poziția din campionat sperăm și la un parcurs cât mai lung în Cupă, cine știe poate mai jucăm o finală”, ne-a spus Mădălin Lupu despre obiectivele echipei.

”Procesul etapei”, reinventat de Gloria Ivești

Imediat după epuizarea celor două reprize obișnuite de joc la Gloria Ivești mai are loc o ”treime” numită de jucători ”Procesul Etapei”, după emisiunea de analiză fotbalistică de la mijlocul anilor 90.

”Sincer, nu am lăsat la urmă întâmplător detaliile despre grupul de la echipă, mai exact familia Gloria Ivești. Deși în timpul partidelor ne reproșăm unii altora anumite imperfecțiuni, ne mai certăm, mereu împreună găsim forța, puterea de a merge mai departe și a ne atinge obiectivele. La noi meciul nu are două reprize, ci trei.

”La Gloria Ivești ”repriza a treia” este cea mai importantă”

”Repriza a treia este cea mai importantă. Împreuna cu antrenorul, staff-ul tehnic, noi facem un fel de “Procesul Etapei”, unde analizăm jocul din ziua respectivă, evoluția adversarilor, calcule de clasament etc.

Această “repriză” este partea în care ne încurajăm unii pe alții în vederea următoarelor partide, încercăm să înțelegem și totodată să corectăm anumite greșeli.

După părerea mea, atuul nostru principal este “Forța Grupului”, urmată de ambiție, dăruință și voință. Aceste aptitudini sper să ne ajute în vederea îndeplinirii obiectivelor. În final, doresc să adresez o întrebare, care are un singur răspuns “CINE SUNTEM NOI?” (colegii vor ști sigur răspunsul)”, a încheiat Mădălin Laurențiu Lupu.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal