Interviu cu Beny Micu. ”Să împart vestiarul cu Bănel este o bucurie imensă”

752

-Beny, cum ai trecut peste perioada asta de izolare, cum te-ai pregătit fizic?

-A fost destul de greu să stau închis în casă, dar dacă așa au fost regulile le-am respectat. M-am antrenat cum am putut, individual, acasă. De la club mi s-a transmis să mă antrenez, să fiu într-o formă fizică bună, și să așteptăm o hotărâre finală de la Federație.

-Unde vei juca din sezonul viitor, vei continua la Făurei?

-În proporție de 90% voi continua să joc pentru formația din Făurei. Mă simt bine acolo la Făurei. Grupul este ok, iar mister (Bănel Nicoliță, cel care se ocupă de echipă din punct de vedere tehnic și nu numai), este un om extraordinar, un adevărat liant între noi jucătorii din echipă.

-La momentul transferului la Făurei din Galați erau trei echipe în Liga a III-a. Ai fost contactat de vreo una dintr ele pentru un posibil angajament?

-Da, au fost ceva intenții de la Oțelul și Sporting Liești. Dar, s-a concretizat cu CS Făurei. Mi-am dorit să joc în echipă cu mister Bănel, sper să am prilejul să joc în cât mai multe meciuri cu mister Bănel.

-În primul eșalon județean ai jucat pentru Voința Cudalbi, de unde ai plecat la Făurei, și Gloria Ivești, iar în Liga a V-a ai evoluat pentru Zorile Grivița. Care sunt diferențele din Liga a IV-a și a III-a?

-Mari. Este o diferență foarte mare. Înainte, când jucam în județ, jucam fotbal cu echipa doar în ziua meciului, duminica de regulă ne adunam toată echipa. Pentru a juca în Liga a III-a trebuie să mă antrenez în fiecare zi, iar antrenamentele nu sunt deloc simple. Meciurile sunt mai tari în Liga a III-a, întâlnim echipe cu jucători profesioniști, bine antrenați, cu experiență. Trebuie sa alergi și să dai 100% tot meciul.

-Cum este să fii coleg de vestiar cu Bănel ?

-Pentru mine este o bucurie imensă, în același timp este și o ambiție la fel de mare să împart același vestiar cu mister Bănel. La fiecare antrenament învăț lucruri noi de la mister. Aici la Făurei, cu Bănel la timonă, fiecare antrenament este o plăcere.

În singurul meci oficial disputat până la întreruperea campionatului Ligii a III-a, încheiat la egalitate, scor 1-1, cu SC Popești Leordeni, Beny Micu a fost titular în echipa Făureiului.

De asemenea, în meciurile de pregătire premergătoare returului celui de la treilea eșalon, Beny a marcat un gol în amicalul de la Galați cu studenții de la CSU Dunărea de Jos.

Beniamin Cătălin Micu

Fotbalist în Liga a III-a la CS Făurei

Născut la Galați, pe 6 februarie 2001

Originar din comuna Grivița, județul Galați.

Absolvent al Liceului Tehnologic “Hortensia Papadat Bengescu” Ivești, județul Galați

Echipe pentru care a jucat: Zorile Grivița, Liga a V-a, (2013-2016, 2017), Gloria Ivești, Liga a IV-a (2017), Viitorul Umbrărești Liga a IV-a (2017-2018), Voința Cudalbi, Liga a IV-a (2018-2019, 2019-2020, tur), CS Făurei, Liga a III-a (2020-?).

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal