Liviu Ciubotariu: ”Barajul în trei nu ne avantajează”

241

Pandemia de coronavirus, și întreruperea activităților sportive, a determinat Federația Română de Fotbal să modifice sistemul de accedere în eșalonul trei. Președintele Asociației Județene de Fotbal Galați, Liviu Ciubotariu, a vorbit, la Lider Sportiv, de la Pro Lider FM, 92.4 FM sau www.liderfm.ro, despre noua variantă de accedere din Liga a patra în a treia

”Nu știm data desfășurării barajului de promovare în Liga a III-a. Aici au intervenit o modificare importantă care, zic eu, nu ne avantajează. Barajul nu se va mai desfășura între două echipe, campioane județene, se va desfășura între trei câștigătoare de campionate județene.

Va fi un baraj în trei, pe teren neutru, cu un singur joc între echipe, tot două jocuri în total, dar cu două echipe diferite.

Promovează doar locul unu, deocamdată, dar după cum am văzut ultimele reglementări la Liga a II-a și la Liga a III-a, se pare că vor promova și locurile doi din mai multe mini grupe de baraj. Vor fi 14 mini grupe de câte trei echipe la baraj.

Se face o nouă tragere la sorți, nu vom mai juca cu campioana județului Vrancea. Vor promova obligatori 14 echipe, cele de pe primul loc, la momentul acesta ar fi 18 locuri disponibile la nivelul Ligii a III-a, dar, cu siguranță, se vor mai retrage echipe, din motive financiare clar, și vor mai fi locuri.

Vor fi, cred eu, 21 de locuri, pentru Liga a III-a câștigătoarele jocurilor de baraj cât și echipe de pe locul doi”, a spus șeful AJF-ului, Liviu Ciubotariu.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal