Marius Stan, despre 15 mai 2011: ”Oțelul a fost cea mai tare campionă care a existat vreodată”

312
Sursa foto: captură Video Match
Sursa foto: captură Video Match

La nouă ani de la cea mai mare performanță din istoria sportului gălățean, câștigarea titlului de campioană a României de către Oțelul, președintele de atunci al clubului, Marius Stan, a oferit un interviu pentru Video Match, în care a vorbit despre 15 mai 2011.

Video Match: Cum este la nouă ani de la 15 mai 2011?

Marius Stan: Pentru cei care au participat la evenimentul respectiv e aceeași trăire, au aceleași simțiri. Cu cât trece timpul mai îmbătrânim, probabil că devenim mai sentimentali, emoțiile ne cuprind și ne răvășesc. Au fost niște momente unice în viața fiecăruia dintre noi.

Să vezi un oraș, aproape întreg oraș, zeci de mii de oameni, îmbrățișându-se fără ca măcar să se fi văzut vreodată, fără să se cunoască. Asta mi s-a părut a fi esența bucuriei pe care, poate, o spun și acum, mi-aș da, deși nu știu cât ne mai dă Dumnezeu pe pământul ăsta, mi-aș da ani din viață pentru a putea retrăi acele sentimente.

Video Match: Ați fost sunat astăzi de 15 mai, felicitat, căutat ?

Marius Stan: Da, m-a sunat unul din căpitani, pe celălalt, ”copilul meu” îl aștept, nu s-a terminat ziua. Sergiu (Costin) m-a sunat, Dorinel (Munteanu) m-a sunat, e mai mult decât suficient. Doi oameni care au ținut să își împărtășească bucuria de atunci, cu care am reîmpletit amintiri, amintiri frumoase, de neuitat pentru toată lumea.

Vreau să profit de ocazie să le spun și să le transmit tuturor, să țină minte, să țină cont, au fost cei mai tari campioni care au existat vreodată, pentru mine cel puțin. Indiferent de ce comentarii au fost după.

Ați văzut că am fost noi mari păpușari, mari maeștri ai jocurilor oculte, o prostie. O prostie a unor neputincioși. Ei au fost, în opinia mea și vreau să credeți lucrul ăsta, cei mai curați campioni. Nu am câștigat nimic în afară de ceea ce ne-a oferit munca, dăruirea, pasiunea cu care toți am fost angrenați în fenomenul respectiv.

Video Match: Dintre rivalii de atunci nu v-a sunat nimeni?

Marius Stan: O să fiți surprinși, bine, Marian Iancu nu putea să sune, dar Porumboiu, nu astăzi, cu care știți foarte bine ce clinciuri am avut, tot datorită vârstei devenim mai înțelepți, ne sunăm reciproc fără nici un fel de resentimente.

Mai depănăm amintiri, mai râdem unul de altul, când el de mine, când eu de el, de ceea ce am trăit împreună. Până la urmă am fost martorii și actorii unui fenomen care va fi pentru totdeauna cred, va fi în inimile multor oameni.

A fi părtaș la astfel de evenimente la un fenomen atât de îndrăgit, chiar este de la Dumnezeu lăsat un cadou, pentru care eu îi mulțumesc oricând și cu orice prilej. Pentru că nu oricine are ocazia, muritor de rând fiind, să poată să se bucure de o performanță de care ne-am bucurat noi. Era practic o luptă între David și Goliat. Eram cotați cu șansa 100 la 1, o cotă foarte mică.

Ce am reușit noi, repet, numai și numai prin muncă, prin pasiune, prin dăruire, a fost fantastic, formidabil. E greu să convingi tot felul de clevetitori, din ăștia care le știu pe toate, că acel campionat s-a jucat numai pe teren. S-a jucat numai pe teren. Vă spun cu toată sinceritatea, cu toată credibilitatea pe care trebuie să mi-o acorde cei care știu că am fost acolo, toate evenimentele.

Interviul integral poate fi văzut aici.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal