#Remember Lider Sportiv. Sergiu Costin: ”Cu amintirea lui 15 mai 2011 o să trăiesc toată viața”

170

Având în vedere că sportul și-a pus pauză în perioada pandemiei, încercăm să ne reamintim de lucrurile plăcute. Astfel, ne-am propus să scoatem la suprafață intervențiile memorabile de la Lider Sportiv, www.liderfm.ro sau 92,4 FM.

Am răscolit prin arhiva singurei emisiuni de sport din FM-ul gălățean, Lider Sportiv, și am descoperit povestea celui mai mare succes din istoria sportului gălățean, titlul de campioană a României câștigat de Oțelul, poveste spusă chiar de căpitanul campionilor, Sergiu Costin.

”Lumea te împingea de la spate, parcă îți era rușine să nu joci, nu simțeam terenul, puteam să alerg oricât

”Cu amintirea lui 15 mai 2011 o să trăiesc toată viața, cu cât trec anii, cu atât e mai vie amintirea, mai tare îmi dau seama de ce am realizat. Nu știu dacă o să mai trăiesc așa ceva în viața mea. Venea multă lume la stadion cu nu știu câte ore înainte, emoțiile erau cât carul. A fost fantastic, la stadion a fost multă lume, nu aveai cum să nu joci.

Uitai de tot, lumea te împingea de la spate, a fost important să avem spectatorii în spate, parcă îți era rușine să nu joci, nu simțeam terenul, puteam să alerg oricât, am fost foarte foarte motivați, dacă pierdeam era dezamăgirea vieții. La 1-1 a fost un moment greu, dar în teren nu am simțit, pe margine ai emoții. Faza lui Buș a fost incredibil de faină.

Am foarte foarte multe amintiri din 15 mai 2011, tot ce a însemnat seara zilei respective, acum îmi amintesc detalii, nu am cuvinte, nu sunt un orator, îmi este greu să mă exprim în cuvinte. Am luat meciurile pas cu pas, am câștigat meciurile pas cu pas, am fost atât de blamați că am dat meciuri, că am făcut aranjamente, dacă ar fi fost ceva ar fi intervenit organele abilitate, sunt atât de mândru că nu are nimeni nimic să îmi reproșeze.

Tot campionatul am condus, în iarnă eram la cinci puncte și nici atunci nu am crezut că o să câștigăm campionatul. În perioada de iarnă toate echipele s-au întărit, am început, am câștigat, apoi am căzut pe locul trei, tot campionatul am condus, cum să te gândești la lucruri murdare!

La cât de bine era organizat jocul de Dorinel Munteanu îmi era ușor să joc, terminam meciurile și nu eram obosit

Linia de fund și organizarea jocului pentru mine au contat foarte mult, organizare a jocului cum face Dorinel Munteanu, mai rar. Munteanu punea accent pe apărare atât de mult încât totul era matematic, la cât de bine era organizat jocul îmi era ușor să joc, terminam meciurile și nu eram obosit. Dorinel a avut un aport foarte mare în organizarea jocului.

Un rol foarte important în câștigarea titlului la avut și Marius Stan. Sezonul următor, după câștigarea campionatului, nu s-a pierdut motivația, din păcate nu mai ieșea, când a fost, totul a ieșit cum trebuie, parcă roata se învârte, nu poți să fii permanent la cel ma înalt nivel. Îmi va fi foarte greu să refuz o funcție la clubul Oțelul, trebuie să mă duc acasă, mă cheamă pământul acolo. Am fost pra mult timp plecat de acasă, nu sunt un om care să fie plecat de acasă mult, vreau să mă întorc acasă.

Mă mândresc că am ridicat primul trofeul, titlul de campioană a fost cea mai mare sărbătoare a Galațiului”

La Galați voi reveni de 15 mai, peste zece ani, la meciurile de old-boys, aș vrea ca lumea să nu mă uite. Galațiul este un oraș așa mare, ce am trăit aici pe plan sportiv nu o să mai trăiesc niciodată, am văzut forța oamenilor. Plec cu un nod în gât de la Galați, am făcut un oraș fericit, mă mândresc că am ridicat primul trofeul, titlul de campioană a fost cea mai mare sărbătoare a Galațiului”, spunea Sergiu Costin la Lider Sportiv.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal