Valentin Vlase, jucătorul U18 cu cele mai multe minute jucate în Liga a V-a

497
Valentin Vlase, primul din stângă, alături de colegii de la Prutul Vlădești

Campionatul celui de al doilea eșalon județean este dominat de jucători în jurul vârstei de 30 de ani, cei mai mulți dintre fotbaliștii din Liga a V-a, 289, sunt născuți în intervalul anilor 1990-1999, conform statisticii AJF Galați.

Un contingent mic de jucători ai echipelor de Liga a V-a, 25 de fotbaliști, nu au atins încă vârsta majoratului, (și nu vor deveni majori în timpul sezonului), sportivii născuți în anii 2003 – 2005. Chiar dacă nivelul fizic este destul de solicitant, spre deosebire de competițiile de juniori, minorii din Liga a V-a sunt chiar titulari de drept în echipele din al doilea eșalon județean.

Dintre aceștia, jucătorul U18 cu cele mai multe minute jucate în actuala ediție de campionat, este Valentin Vlase, 17 ani. Jucătorul celor de la Prutul Vlădești, născut la 24 august 2003, a evoluat 487 de minute în actualul campionat, 14 etape.

Valentin Vlase a fost integralist în ultimele trei meciuri din Liga a V-a disputate de Prutul Vlădești. Din cele 14 etape scurse până la întreruperea campionatului Valentin Vlase a lipsit la unul singur, victorie a celor de la Prutul, scor 7-1, la Berești, cu Luceafărul.

În alte două jocuri din acest sezon Valentin Vlase nu a putut evolua, meciul din etapa a noua cu Unirea Hanu Conachi nu s-a mai disputat, iar în etapa a 12-a Prutul Vlădești a ales să nu se prezinte la jocul de la Cosmești cu cei de la Siretul.

Al doilea într-un clasament al minutelor jucate în Liga a V-a de jucători U18 este Cătălin Maricel Ciobotaru, de la Siretul Cosmești. În cele 14 meciuri disputate în actuala ediție de campionat Cătălin Maricel Ciobotaru a jucat 468 minute.

Integralist în chiar prima etapă a campionatului, meciul de debut al echipei sale în Liga a V-a cu Siretul Piscu, Cătălin Ciobotaru a avut prezențe consistente pe teren în jocurile cu Viitorul Frumușița, 75 de minute, Inter Tudor Vladimirescu, 71 de minute sau cu Viitorul Umbrărești, partidă în care a evoluat o oră pentru formația din Cosmești.

Jean Valentin Mogda, fotbalist ce evoluează pentru Viitorul Frumușița, este al treilea într-un clasament al minutelor petrecute pe teren de jucătorii U18 din Liga a V-a. Născut la 12 noiembrie 2003 Valentin Mogda a jucat pentru Viitorul Frumușița 404 minute. Într-un singur meci din acest sezon, cel din etapa a VII-a cu Zorile Grivița, Jean Valentin Mogda a fost integralist, iar într-un singur joc din actuala ediție de campionat Jean Valentin Mogda nu a evoluat, în etapa a IX-a, meciul cu liderul ACS Lascăr Schela.

Ionuț Adrian Donosă, cel mai tânăr jucător din Liga a V-a

Dintre jucătorii U18 din Liga a V-a se remarcă prezența pe terenurile din al doilea eșalon județean a lui Ionuț Adrian Donosă. Jucătorul vicecampioanei Mălina Smârdan este cel mai tânăr fotbalist din Liga a V-a. La cei 15 ani împliniți pe 26 martie, Ionuț Adrian Donosă a strâns un număr important de minute în tricoul celor de la Mălina Smârdan, 400.

Integralist în două jocuri ale vicecampionilor cu Prutul Vlădești și Inter Tudor Vladimirescu, Ionuț Adrian Donosă nu a ”prins” foaia de joc decât într-un singur joc, etapa a IX-a cu Șoimii Foltești. Pentru jucătorul celor de la Mălina Smârdan sezonul actual este primul într-un campionat de seniori.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal