AJF Galați are două variante pentru stabilirea campioanei Ligii a IV-a

753
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Din cauza pandemiei de coronavirus, covid 19, campionatul primului eșalon județean a fost suspendat. Cum condițiile impuse de autorități pentru a fi reluate jocurile din Liga a IV-a sunt foarte greu de îndeplinit de echipele angrenate în competiție, Asociația Județeană de Fotbal a pregătit două variante pentru stabilirea reprezentantei județului la barajul de promovare în Liga a III-a.

În prima dintre ele, cea optimistă, se va juca o finală pentru stabilirea campioanei. Finala s-ar disputa în dublă manșă, tur-retur. În urma tragerii la sorți a reieșit ca meciul tur să se joace cu formația din Slobozia Conachi gazdă, iar returul pe terenul vălmărenilor.

Foarte important de menționat, punctele acumulate de cele două echipe în clasament vor fi menținute, așadar, formația din Valea Mărului va pleca cu un punct avans în fața ”zimbrilor”. (Avântul 40 de puncte, Zimbrul 39 de puncte).

A doua variantă, cea pesimistă, constă în înghețarea sezonului. Dacă măsurile impuse de autorități vor fi la fel de drastice, AJF Galați ia în calcul înghețarea campionatului. În acest caz formația din Valea Mărului, un punct mai mult decât Zimbrul în clasament la momentul întreruperii, va deveni reprezentanta la barajul de promovare în al treilea eșalon.

Avântul Valea Mărului – Zimbrul Slobozia Conachi o posibilă finală de Cupă!

Duminică, 28 iunie, în faza județeană a Cupei sunt programate meciurile din turul trei. Dacă nu vor interveni măsuri de relaxare în timp util pentru desfășurarea parcursului competiției, AJF Galați ia în calcul ca meciul doi al finalei, cel de la Valea Mărului, să fie considerat finala actualei ediții de Cupa României, iar echipa câștigătoare va reprezenta județul în turul I național al Cupei României. Anunțurile au fost făcute de președintele Asociației Județene de Fotbal Galați, Liviu Ciubotariu, în cadrul emisiunii Derby de la RTV Galați – Brăila.

Brăila și Vrancea, adversarele de la baraj

Vineri, Federația Română de Fotbal a stabilit grupele de la barajul de promovare în Liga a III-a. Județul Galați a fost repartizat în Grupa A din Regiunea 7, Sud – Est, iar adversarele vor fi campioana județului Brăila și campioana din Vrancea. Grupa de baraj este programată să se dispute între 1 și 9 august, pe terenuri neutre.

La baraj campioana Galațiului va juca în prima zi cu echipa câștigătoare din Superliga Vrancei, în a doua etapă a grupei se va juca meciul dintre Brăila și Vrancea, Galațiul stă, iar în ultima etapă campioana din Galați va juca cu cea din Brăila. Grupa de baraj este programată să se dispute între 1 și 9 august, pe terenuri neutre.

Câştigătoarea fiecărei grupe de baraj va primi dreptul de a evolua în ediţia 2020/2021 a competiţiei Liga 3. Dacă o echipă situată pe locul 1 într-o mini-grupă din cadrul barajului de promovare în Liga a III-a nu se înscrie în competiție, nu îndeplinește condițiile de participare sau se retrage înainte de începerea competiției Ligi a III-a sezonul 2020/2021, locul vacant astfel apărut va fi completat cu echipa situată pe locul 2 în grupa respectivă.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal