Antonio Sefer: ”Am plecat de la Oțelul cu lacrimi în ochi și cu un gol în suflet”

701
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Printre analizele stufoase referitoare la echipele care au retrogradat din Liga I în ultimii zece ani, FRF a inserat un interviu cu fostul jucător al Oțelului, (FC Oțelul fostul club), Antonio Sefer, unul dintre cei mai talentați tineri din România. În interviul acordat FRF Sefer vorbește despre debutul la Oțelul, experiența petrecută în roșu-alb-albastru sau retrogradarea din Liga I.

”Până la un punct, pentru mine au fost momente plăcute, pentru că reușeam să debutez la 15 ani și mi se îndeplinea un vis, să joc pentru Oțelul! Încă de când eram copil îmi doream să ajung la echipa mare, dar, din păcate, aceste momente au fost umbrite de dispariția echipei. Am plecat de acolo cu lacrimi în ochi și cu un gol în suflet.

Am reușit să debutez cu gol, într-o deplasare la Buzău, în toamna lui 2015. Antrenorul nostru, Stelian Bordieanu, a încercat să mențină o atmosferă bună în grup, chiar dacă eram în zona retrogradării. În prima parte a campionatului încă erau jucători cu experiență în lot, după pauza de iarnă tot greul a picat pe umerii noștri, ai tinerilor. Am încercat să luptăm de la egal la egal cu seniorii celorlalte cluburi, dar a fost tare greu”, spune Antonio Sefer despre debutul la echipa de seniori a Oțelului.

Legat de factorii care au cauzat situația ulterioară a campioanei din 2011 Antonio Sefer a spus: ”Îmi e greu să spun, pe atunci eram doar un copil și poate nu înțelegeam ce se întâmplă. Dar cred că a fost un lanț de greșeli. Îmi pare rău de club, de oraș, îmi pare rău pentru suporterii care veneau la meci să ne încurajeze chiar dacă noi eram jos în clasamentul Ligii 2. Pe ei încercam mereu să îi facem fericiți.

Eu la Oțelul nu am câștigat niciun leu. Chiar și când echipa era în Liga 1 iar eu mă antrenam alături de seniori nu am primit vreun ban. Am jucat acolo de plăcere, fiind un vis încă din copilărie”, spune Antonio pentru FRF.

În legătură cu experiența petrecută la Oțelul, Sefer a spus: ”Am fost crescut la Galați și îmi doream mult să ajung la prima echipă. Sunt momente de care îmi amintesc cu plăcere, dar nu lei voi uita nici pe cele triste, când am plecat de acolo cu lacrimi în ochi.

A fost o experiență care m-a ajutat să mă maturizez, atât ca fotbalist, cât și ca om. Soarta a făcut ca ultimul meci la Oțelul să fie chiar cu Rapid, actualul club”, mai spune Sefer în interviul acordat FRF de aici.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal