Divizia Națională de Seniori revine în septembrie

131

La fel ca celelalte discipline sportive și rugby-ul are de suferit din cauza pandemiei de coronavirus. Campionatul Diviziei Naționale de Seniori nu s-a mai reluat cu meciurile din retur, din cauza măsurilor restrictive impuse de autorități.

În cea mai recentă ședință Biroul Federal al Federației Române de Rugby a decis ca sezonul DNS să fie reluat, dar la toamnă, cu meciurile din returul campionatului, în varianta optimistă.

Noul program de disputare a jocurilor este: etapa a VIII-a, 5 septembrie, CSM Galați – Știința Petroșani; etapa a IX-a, 12 septembrie, RC Bârlad – CSM Galați; etapa a X-a, 19 septembrie, CSM Galați – RC Grivița București, etapa a XI-a, 26 septembrie, RC Gura Humorului – CSM Galați; etapa a XII-a, 3 octombrie, CSM Galați – CSM Bucovina Suceava, etapa a a XIII-a, 10 octombrie, CS Năvodari – CSM Galați; etapa a XIV-a, 17 octombrie, CSM Galați – CSU AV Arad.

În chiar prima etapă a returului din Divizia Națională de Seniori este programat derby-ul campionatului CSM Galați – Știința Petroșani, cele două echipe au încheiat prima parte a campionatului, turul, pe primele două poziții din clasament.

De altfel, pentru CSM Galați turul Diviziei Naționale de Seniori este cel de referință de la promovarea în liga secundă. Prima jumătate de sezon a fost încheiată de formația de rugby a clubului gălățean pe locul doi cu 27 de puncte din 7 jocuri, o singură înfrângere în fața liderului neînvins Știința Petroșani.

În varianta pesimistă, membrii Biroului Federal au aprobat stabilirea clasamentelor finale, fără reluarea meciurilor rămase de disputat, în eventualitatea în care autoritățile vor dispune măsuri restrictive privind organizarea competițiilor sportive, înainte sau în timpul reluării calendarului competițional, ediția 2019-2020, declarându-se astfel echipele câștigătoare în funcție de numărul punctelor acumulate după ultima etapa disputată.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal