Florin Ignat mizează pe unitatea grupului în finala cu Miercurea Ciuc

246
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Vicecampioana ultimelor trei ediții din Liga I de futsal, United Galați, va susține cea de patra finală consecutivă de campionat, a cincea din istorie, contra harghitenilor de la Imperial Miercurea Ciuc.

Finala din acest sezon se va disputa într-un format redus, două jocuri, tur-retur, câte unul pe terenul fiecăreia dintre echipe. Chiar dacă întâlnește un adversar de mare valoare, formația gălățeană, prin antrenorul Florin Ignat, mizează pe unitatea grupului în jocurile din finala cu harghitenii.

”Cu siguranță atuul nostru în finală este acest grup minunat care s-a format aici la Galați, la clubul United, cât și dorința de a câștiga, în premieră, primul trofeu. Atuul nostru pentru jocurile din finala cu Imperial Miercurea Ciuc este că am rămas uniți, jucătorii au rămas la echipă. Au înțeles foarte bine situația de la echipă”, a spus Florin Ignat la Lider Sportiv, 92.4 FM sau www.liderfm.ro.

United și Imperial Miercurea Ciuc s-au duelat și sezonul trecut în finala campionatului Ligii I, iar formația harghiteană s-a impus cu scorul general 3-1. Prima prezență în finala Ligii I a formației gălățene a fost în sezonul 2010-2011, finală cedată în fața celor de la City us Târgu Mureș.

La cinci ani distanță United a revenit în lupta pentru titlu, dar finala a fost pierdută în fața celor de la Autobergamo Deva. A urmat finala cu Informatica, 2017-2018, finală pierdută cu scorul general 0-3. Finala de sezonul trecut cu Imperial Miercurea Ciuc a fost pierdută de United în meciul patru, cu socrul general 1-3.

Câștigătoarea finalei din acest sezon va reprezenta România în Futsal Champions League, singura competiție europeană de futsal organiată de UEFA.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal