Liviu Ciubotariu, despre coordonatele ediției 20-21 din ligile județene

265

Președintele Asociației Județene de Fotbal Galați, Liviu Ciubotariu, a declarat la Lider Sportiv, 92.4 FM sau www.liderfm.ro, că forul pe care îl conduce nu va aduce prea multe modificări ligilor județene în sezonul 2020-2021. Mai mult, șeful AJF-ului a mai spus că echipele care nu vor participa la play-off-ul actualei ediții de campionat nu vor suferi sancțiuni.

”La nivelul nostru nu vor exista modificări. Este clar, echipele care nu își pot desfășura activitatea, așa cum am mai spus am discutat cu toți membrii afiliați, iar cei care nu vor dori să participe la acest play-off, în cazul în care, repet, se va putea desfășura, nu vor retrograda, nu se vor aplica sancțiuni asupra lor.

Noi ne vom desfășura în continuare activitatea și în sezonul următor la fel cu Liga a IV-a și Liga a V-a. Vom vedea echipele care doresc să promoveze de la nivelul Ligii a V-a.

Așa cum se știe important este criteriul sportiv, după care vom vedea echipele care vor avea și baza materială pentru a face acest pas care este foarte important, așa cum știți avem juniorii în deschidere campionatul Ligii a IV-a U19, sunt mai multe condiții de îndeplinit și multe din echipe care îndeplinesc criteriul sportiv nu sunt în Liga a IV-a.

Vom vedea cum vom face sistemul de desfășurare al campionatului. Însă, ceea ce ne dorim este să încheiem campionatul pe teren și să încheiem până în jurul datei de 5 august. Nu ni s-a dat o dată fixă pentru baraj, dar până atunci trebuie să anunțăm echipa campioană.

Abia de atunci vom vedea barajul, probabil va fi într-o săptămână, vor fi meciuri sâmbătă – miercuri – sâmbătă, mai durează cam pe la mijlocul lunii august, abia din luna septembrie, zic eu că se pot relua campionatele, atât la nivelul Ligii a IV-a și a III-a.

Pentru că am văzut că sunt unele discuții, un conducător de la noi își dorește să reia campionatul Ligii a III-a la sfârșitul lunii iulie, ori acest lucru este imposibil după părerea mea și nu văd cum să reiei la sfârșitul lunii iulie când se va juca Liga I în acel moment, se vor juca baraje de promovare și să reiei campionatul Ligii a III-a când ai renunțat să joci în continuare”, a spus Liviu Ciubotariu.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal