Vineri se stabilesc adversarele de la barajul de promovare în Liga a III-a

211
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

La Casa Fotbalului, sediul FRF, se va desfășura vineri, 19 iunie, tragerea la sorți a meciurilor de baraj pentru promovarea în Liga a III-a.

Conform Hotărârii Comitetului de Urgență al FRF din 11 mai, din Liga a IV-a în a treia vor promova 14 echipe câştigătoare ale mini-grupelor de baraj în trei dintre cele 42 de campioane judeţene declarate de AJF. Conform aceleiaşi hotărâri, fiecare echipă va disputa un singur joc împotriva fiecăreia dintre celelalte două echipe din mini-grupă.

Pentru tragerea la sorți a jocurilor s-a păstrat împărțirea pe regiuni administrative a țării. Județul Galați a fost menținut în Regiunea 7, Sud-Est, alături de: Brăila, Tulcea, Constanța, Buzău, Vrancea.

Conform FRF, pentru fiecare regiune în parte, tragerea la sorţi va fi făcută doar între cele şase echipe, stabilindu-se astfel cele două mini-grupe de baraj a câte trei echipe din fiecare regiune

Primele trei echipe extrase vor alcătui prima mini-grupă, iar următoarele trei vor alcătui cea de-a doua mini-grupă de baraj. Ordinea extragerii va da fiecărei echipe numărul de ordine pe care îl va avea în tabela Berger de patru care va fi folosită pentru configurarea programului de desfăşurare a meciurilor din fiecare mini-grupă. Astfel, prima extrasă va avea numărul 1, a doua numărul 2, a treia numărul 3, a patra va avea numărul 1, a cincea numărul 2, a şasea numărul 3.

Câştigătoarea fiecărei mini-grupe de baraj va primi dreptul de a evolua în ediţia 2020/2021 a competiţiei Liga 3. Dacă o echipă situată pe locul 1 într-o mini-grupă din cadrul barajului de promovare în Liga 3 nu se înscrie în competiție, nu îndeplinește condițiile de participare sau se retrage înainte de începerea competiției Liga 3 sezonul 2020/2021, locul vacant astfel apărut va fi completat cu echipa situată pe locul 2 în mini-grupa respectivă.

În Liga a IV-a gălățeană, competiție înghețată după ce s-a disputat o singură etapă din retur, nu s-a decis încă o echipă campioană. Cel mai probabil reprezentanta județului la barajul de promovare în Liga a III-a va fi desemnată după o finala dintre primele două clasate, Avântul Valea Mărului și Zimbrul Slobozia Conachi.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal