Fotbalist în Liga a IV-a. Adrian Chirvase: ”Jucăm fotbal cu sufletul, pentru Berești, să demonstrăm că noi nu suntem mai prejos”

722
Adrian Chirvase în centru

Seria ”Fotbalist în Liga a IV-a” continuă astăzi cu unul dintre cei mai inimoși jucători din al doilea eșalon județean, Adrian Chirvase. Extrema dreapta de la Luceafărul Berești este omul bun la toate pentru cei de la Luceafărul. Pe lângă activitatea din teren, unde nu s-a descurcat deloc rău, a marcat cinci goluri, deși a jucat in majoritatea timpului cu probleme la genunchi, Adrian Chirvase a pus umărul, la propriu, la revenirea orașului Berești în fotbal.

Liant între Viitorul și Luceafărul Berești

Cum a apărut pasiunea pentru fotbal și unde ți-ai făcut debutul ca fotbalist?

Pasiunea pentru fotbal a fost prezentă în viața mea încă de mic, când ne jucam de dimineața până seara fotbal împreună cu copiii din cartier.
Debutul într-un meci oficial l-am avut la 16 ani, la echipa de juniori Viitorul Berești, antrenată la acel moment de Costel Datcu, profesor de sport. Am prins câteva meciuri și la echipa mare unde juca și fratele meu Daniel, însă, din păcate, aceasta s-a desființat după scurt timp.

”Nimeni nu credea în noi la început”

Cum a fost revenirea în fotbal pentru comunitatea din Berești?

Am fost printre cei care au crezut si l-au susținut pe Mihai Bejan de la început, deși nimeni nu credea în noi mai ales ca am fost pe cont propriu. Îl apreciem cu toții pe Mihai Bejan pentru curaj și inițiativă si suntem bucuroși ca împreună am făcut un lucru frumos.

Care a fost impactul apariției echipei în comunitate?

Era nevoie de așa ceva în oraș, tineretul nu are unde ieși, unde se distra, unde să se întâlnească. Am încercat să ajut la tot ce a fost nevoie pentru că meritam și noi mai mult.

Cum a fost, din punct de vedere sportiv, începutul?

Începutul a fost greu, cu multe meciuri pierdute și dezamăgire. Totuși de la meci la meci am crescut și abia așteptăm reînceperea campionatului. Facem eforturi in continuare ca totul sa iasă bine.

”Hai Luceafărul Berești, luptă dacă ne iubești!”

Cum este grupul de la Berești, care este relația cu suporterii?

Cred că cel mai frumos lucru la noi este că suntem uniți și însetați de rezultate. S-a format o familie frumoasă, un grup cu care râdem, glumim, dar suntem și serioși când este cazul. E cel mai frumos sentiment să joci pentru ai tai, care strigă de pe margine: ”Hai Luceafărul Berești, luptă dacă ne iubești!”.

Deplasări pe cheltuiala proprie, cu mașinile personale

În plan financiar cum vă descurcați?

E greu pentru că nu dispunem de sprijin din partea autorităților, însă încercăm să ne descurcăm și să ne ajutăm unii pe alții. Mergem cu mașinile personale în deplasări pe cheltuiala noastră.

Apropo de asta, e celebră replica pe care o spunem în glumă mai mereu când ne vedem cu Mihai Bejan, (președintele și fondatorul Luceafărului Berești): ”Banii!”. Nu ne pasă de acest aspect, jucăm cu sufletul, de drag pentru orașul nostru, pentru Berești.

Care a fost cea mai frumoasa victorie pentru tine?

Cea mai frumoasă victorie pentru mine a fost meciul câștigat cu scorul 3-2 cu Voința Cișmele. În acel meci am marcat două goluri în primele minute ale meciului. Conduceam cu 3-0 în minutul 11. A fost și prima victorie acasă, la Berești, venită abia in etapa a IX-a.

Dar cea mai cruntă înfrângere ?

Un meci foarte rușinos pentru noi toți a fost înfrângerea cu Prutul Vlădești, (1-7 pe propriul teren, 1-1 la pauză), meci pierdut pe foarte multe greșeli, de care nu vrem să ne aducem nici unul aminte.

Cum a fost pandemia si pauza fotbalistică?

Pandemia nu ne-a căzut bine pentru că eram în formă, pe val, cu cinci victorii și un egal în ultimele șase meciuri oficiale. Săptămână de săptămână îl întrebam pe Mihai Bejan când reîncepe campionatul. Am încercat însă să rămânem în formă și suntem nerăbdători să avem din nou meciuri.

”Să avem vestiare”, dorință pentru viitor!

Cum vezi Luceafărul Berești în viitor?

În viitor ne-ar plăcea să fim și noi ca alte echipe sprijiniți, să avem măcar vestiare, să vina cât mai multă lume la meciuri și să îi facem fericiți. Bereștiul să fie acolo unde îi este locul, cât mai sus! Publicul e la înălțime mereu și le mulțumim pentru asta!

Ce te motivează să joci fotbal în Liga a V-a la Berești?

Fotbalul îl joc în acest moment pentru orașul meu, pentru Berești, să demonstrăm că noi nu suntem mai prejos. Ce facem la Luceafărul facem din pasiune, nu neapărat de performanță.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal