Gabi Călinescu: Nu mai vrem să pierdem junioarele din pepiniera proprie. Nu mai vrem să creștem jucătoare pentru niciun club din România, vrem să facem performanță pentru orașul nostru!

272

Singura reprezentantă a regiunii istorice Moldova în prima ligă a fetelor FC Universitatea Galați a terminat precedentul sezon al Ligii I pe locul doi.

Chiar dacă în lunga pauză competițională, provocată de pandemia de coronavirus, gruparea gălățeană a pierdut trei jucătoare importante, toate trei plecate la singura echipă cu clasare superioară sezonul trecut, Olimpia Cluj-Napoca, formația gălățeană se anunță un adversar incomod și în viitoarea ediție de campionat a primei ligi feminine. Despre coordonatele viitoarei ediții de campionat, la toate cele trei echipe ale clubului, am vorbit cu președintele clubului gălățean Gabriel Călinescu.

-Recent a avut loc reunirea formației dvs. Puteți să ne spuneți ceva detalii despre lot, veniri/plecări?

-Am avut reunirea lotului pe 13 iulie, oficial au plecat doar trei jucătoare, toate la Olimpia Cluj-Napoca, echipă ce este multipla campioană a României, si aici vorbim de Maria Stamate, Carmen Marcu si Cristina Cerescu.

O altă jucătoare ce nu va mai evolua pentru clubul nostru este Olga Cușinova. Ea s-a retras din fotbalul de performanță. În rest suntem în discuții avansate, mai pot pleca maximum două jucătoare. Vom păstra lotul din sezonul trecut și vom avea parte și de două reveniri.

În perioada asta negociem și câteva transferuri, dar vom păstra suspansul și le vom prezenta in momentul în care semnează cu FCUG.

-Cu ce obiective abordează FC Universitatea Galați sezonul viitor, la toate cele trei echipe ale clubului?

-Obiectivul este de a obține maximul din fiecare meci în parte. La echipa U17 si la Liga a treia ne dorim să promovăm cât mai multe jucătoare, să crească frumos atât printr-o pregătire corespunzătoare și cel mai important e să le oferim șansa sa joace cât mai multe jocuri oficiale, doar așa poți să crești și să faci performanță.

La echipa de Liga 1, după două sezoane reușite, abordam al treilea campionat de prima ligă cu încredere în forța grupului. Dacă în primul sezon am terminat pe locul patru si am jucat în semifinalele Cupei României, în al doilea sezon am luptat de la egal cu orice adversar din Liga 1 și dacă jucam și în retur, orice era posibil însă ne mândrim că am terminat pe locul doi. Sunt sigur că vom avea un sezon reușit, vom avea rezultate bune si cu siguranță vom rămâne un adversar incomod pentru multe echipe.

-Cum este să fii club înființat cu câțiva ani în urmă să fii furnizor de jucătoare către multipla campioană Olimpia Cluj ?

-Obiectivul nostru este să nu mai pierdem junioarele din pepiniera proprie si să ne luptăm de la egal la egal cu orice adversar din România. Nu ne dorim să creștem jucătoare pentru nici un club din România, ne dorim să oferim stabilitate și să facem performanță pentru orașul nostru, pentru FCUG.

-Aveți jucătoare de la echipa secundă care au făcut pasul spre prima echipă în actuala perioadă ?

-Au făcut pasul spre prima echipa doua junioare de mare perspectivă.

-În ceea ce privește transferurile pentru prima echipă aveți ceva pregătit, posturi de acoperit ?

-Suntem în negocieri cu câteva jucătoare și în curând vom reveni cu vești bune. Cu siguranță vom transfera cel puțin un fundaș central și doi mijlocași.

-Dintre jucătoarele de la echipa de junioare, care sunt viitoarele Carmen Marcu sau Maria Stamate jucătoare care să ajungă la un nivel apropiat de cele două?

-Tabița Croitoru, (16 ani) și Denisa Băcănu, (13 ani), vor depăși performanțele Mariei Stamate și ale lui Carmen Marcu, iar de asta o să vă convingeți în viitorul apropiat. Ioana Șfetcu, (15 ani neîmpliniți) si Adelina Chiriac, (15 ani neîmpliniți), sunt alte două junioare de perspectiva care ușor vor fi promovate la prima echipă și au toate șansele să facă performanță.


În final doresc să urez succes echipelor gălățene privind următorul sezon competițional și la final de an competițional când tragem linie să fim mândri de ceea ce am realizat. Sportul este ambasadorul numărul unu în lume și pe aceasta cale mulțumim Primăriei Municipiului Galați pentru susținere și sperăm să mai primim o suplimentare de buget si la rectificarea bugetară. Forța FCUG!

 Trei echipe în competițiile organizate de FRF

La fel ca în precedentele sezoane FC Universitatea Galați va participa cu trei echipe în competițiile naționale, organizate de FRF.

”În sezonul competițional 2020/2021 ne vom înscrie la Federația Română de Fotbal cu trei echipe la nivel național. Echipa fanion a clubului, cea de prima ligă, va juca pentru al treilea sezon consecutiv în Liga I.

Vom participa și în campionatul Ligii a III-a cu cea de a doua echipă de senioare a clubului, cea satelit. În acest sezon competițional vom face trecerea la o categorie de vârstă superioară și cu echipa sub 15 ani ce va juca la categoria sub 17 ani”, ne-a spus Gabriel Călinescu, președintele de la FC Universitatea.

În legătură cu detaliile de desfășurare ale primei ligi președintele de FC Universitatea ne-a mai spus că la începutul lunii august se va stabili programul de desfășurare al jocurilor, iar startul în noua ediție de campionat este programat în jurul datei de 23 august.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal