Cr. Munteanu, despre noul format din L3. ”Este o măsură în beneficiul cluburilor”

150
Foto: www.scotelul.ro

În ediția 2020-2021FRF a decis ca Liga a III-a să aibă un format inedit. 100 de echipe împărțite în zece serii de zece echipe. Conducătorul Oțelului, Cristi Munteanu, s-a declarat, la Lider Sportiv, Pro Lider FM, (92.4 FM sau www.liderfm.ro), de acord cu soluția aleasă de FRF pentru desfășurarea celui de al treilea eșalon.

”Eu am ținut legătura cu FRF săptămânal. Am vorbit cu cei de acolo și trebuie să recunosc că sa găsit o soluție bună pentru cluburile din Liga a III-a. Sun asta pentru că, știți foarte bine, toate cluburile care activează în competiții oficiale vor trebui să plătească niște bani, și nu puțini, pentru a testa sportivii.

FRF a găsit această soluție, iar eu sunt pe deplin de acord cu ea, să micșoreze numărul de meciuri, și să micșoreze distanțele dintre orașe, pentru a avea bani de testele covid. Este o măsură în beneficiul cluburilor, s-au gândit foarte bine și la un calcul simplu, chiar vorbeam cu Felix Grigore, undeva reducem cu deplasări și baremuri de arbitraj reducem undeva la 18-20 de mii de euro, deci, banii pe care va trebui să-i plătim pentru testarea jucătorilor de covid-19”, a spus Cristi Munteanu.

În noul format al Ligii a III-a după ce se vor disputa jocurile din sezonul regulat, meciuri tur-retur, echipa de pe primul loc dintr-o serie va juca cu cea clasată pe doi în altă serie, locul 1 din seria 1 cu locul 2 din seria 2, locul 1 din seria 2 cu locul 2 din seria 1. Învingătoarele din jocurile de baraj, meciuri tur-retur, vor juca între ele, iar echipele câștigătoare, cinci la număr, vor promova în Liga a II-a.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal