Cum trec cluburile din fotbalul județean peste pandemie

351
Foto: Facebook/Luceafărul Berești

Din luna martie a acestui an fotbalul județean gălățean este în pauză forțată. Perioada de inactivitatea este provocată de pandemia globală de coronavirus. Despre cum trec cluburile din cele două eșaloane județene peste această pauză forțată am vorbit cu o parte dintre conducătorii/antrenorii cluburilor.

”Așa cum intuiți deja, Viitorul Frumușița, ca și celelalte cluburi din Liga a V-a, traversează cu greu această perioada lungă de pauză, date fiind restricțiile existente cu privire la desfășurarea antrenamentelor și a meciurilor oficiale. Atât jucătorii, cât și suporterii, doresc reluarea competiției și a meciurilor oficiale, însă momentan nu se întrevede nicio posibilitate”, ne-a spus Antonel Tabac, președintele de la Viitorul Frumușița, Liga a V-a.

Iulian Oprea, președintele și antrenorul de la Quantum, (Liga a IV-a), ne-a spus că gruparea municipală trece cu pauză peste pandemie. ”Quantum trece peste această pauza fix cu pauză. Am vrut să reîncepem antrenamentele, pentru posibilele meciuri ce s-au vehiculat în Cupa, dar nu s-a putut din cauza cerințelor impuse, apoi am abandonat pentru ca și Cupa s-a anulat. Ținem legătura cu toți băieții din lot, dar fiecare se antrenează separat sau mai joaca împreună pe la terenurile mici”, ne-a declarat Iulian Oprea.

Această perioadă lungă de întrerupere a fotbalului la nivel județean afectează și activitatea echipei Prutul Vlădești. La un moment dat, devenise o obișnuință ca în fiecare duminică să mergem la fotbal, dar acum din cauza pandemiei, respectăm regulile impuse de autoritățile statului român. Toți cei implicați în cea ce privește echipa Prutul Vlădești, începând cu mine, jucători și suporterii echipei suntem nerăbdători ca fotbalul la nivelul județului să înceapă”, ne-a spus Gigi Ghionea omul care se ocupă de destinele celor de la Prutul Vlădești, Liga a V-a.

Cei de la Luceafărul Berești ne-au spus că echipa s-a mai pregătit, dar antrenamentele nu se pot compara cu meciurile. ”Perioada de inactivitate a fost și este în continuare grea pentru toți. Atât pentru jucători, momentul când s-a întrerupt fiind unul bun pentru echipă, cât și pentru spectatori care s-au obișnuit cu meciurile, cu atmosfera frumoasa de acasă și chiar din deplasare. Ne-am mai antrenat, însă nimic nu se compară cu atmosfera meciurilor oficiale”, ne-a declarat Mihai Bejan, președintele, antrenorul și finanțatorul de la Luceafărul Berești, Liga a V-a.

”Sperăm să trecem cu bine peste această perioadă și să regăsim entuziasmul pentru a reîncepe activitatea fotbalistică. În ceea ce privește sezonul trecut, nu pot spune decât de bine, întrucât echipa noastră a continuat sa crească în joc lucru confirmat și de poziția în clasament”, ne-a declarat Gelu Munteanu, antrenorul de la Voința Cudalbi, Liga a IV-a.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal