Florin Gasparotti: ”Îmi doresc mai multă implicare în sportul județean”

368

Sportul, la nivelul județului, a fost neglijat de foarte mult timp, ceea ce înseamnă că infrastructura sportivă lasă de dorit, echipele de fotbal din ligile inferioare trăiesc de pe azi pe mâine, cluburi sportive cu activitatea în afara municipiilor nu prea există, copiii din mediul rural nu au unde să desfășoare activități sportive în condiții cât de cât acceptabile, iar lista deficiențelor poate continua.

L-am reperat pe unul dintre oamenii care a menționat că dorește să sprijine dezvoltarea sportului și la nivelul întregului județ, în persoana lui Florin Gasparotti, cel care va candida la alegerile următoare.

-Ce anume considerați că trebuie să fie îmbunătățit în sport la nivel județean?

-În primul rând trebuie gândite mai multe proiecte care să se extindă pe o arie cât mai mare a județului Galați. Mă refer aici la crearea de baze sportive, atât la nivel mare, cât și la acele mici terenuri de sport care să-i atragă pe copii către astfel de activități. De la infrastructură pleacă totul. În al doilea rând, să oferim sprijin financiar asociațiilor care pot implementa și dezvolta proiecte de sport. Mi-aș dori ca tot mai mulți copii să aibă șansa să meargă la cursuri de înot, la fotbal, la baschet, la handbal și așa mai departe.

-Competițiile de fotbal din județ, Liga a IV-a, Liga a V-a, pot fi sprijinite cumva?

-Cu siguranță, da. Urmăresc cu mare interes și observ că există multă pasiune în rândul cluburilor de fotbal de la nivelul județului nostru, iar asta nu poate decât să ne bucure pentru că există potențial de dezvoltare. Trebuie să fim capabili să le asigurăm mai bune condiții de desfășurare pentru competiție. Apoi, este foarte important să punem accent, și nu doar la fotbal, pe depistarea de tinere talente care să ne reprezinte apoi la cel mai înalt nivel. Sunt sigur că în județul Galați sunt mulți copii care pot ajunge sportivi de performanță, dacă au sprijinul necesar. Așa cum am tot avut exemple de mari campioni porniți din județ, sunt convins că pot urma și alții. Dincolo de performanță, e important să avem o comunitate implicată activ în sport.

-Iar în plan local, la nivelul municipiului Galați, ce îmbunătățiri pot fi făcute?

-Am fost întotdeauna un mare simpatizant al sportului și, în special al fotbalului. Țin minte, când eram copil, că decupam din ziare articolele despre echipele gălățene și le păstram la loc de cinste. Și acum mai am ca amintire păstrate astfel de lucruri de atunci. Asta înseamnă că mă recomandă pasiunea pentru sport. Desigur, la nivelul municipiului Galați se pot face îmbunătățiri, dar consider că totul pornește de la a dorința de implicare. Apoi, prin oamenii de sport pe care Galațiul îi are, sunt sigur că vom putea găsi cele mai bune soluții pentru creșterea fenomenului sportiv.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal