Fotbalul amator la unison: ”Dacă vor fi menținute condițiile de acum, cred că fotbalul județean va avea un an de pauză!”

199

În această perioadă a anului echipele angrenate în eșaloanele județene își pregătesc strategia pentru viitoarea ediție de campionat. Din cauza pandemiei de coronavirus, cluburile sunt rezervate în ceea ce privește startul în noul sezon, protocolul pentru fotbalul amator impus de FRF nu va putea fi respectat de către formațiile din eșaloanele județene.

Legat de condițiile ce trebuie respectate de cluburile din fotbalul județean gălățean am vorbit cu alți doi dintre conducătorii/antrenorii echipelor gălățene, despre capacitatea de a respecta protocolul impus de FRF pentru fotbalul amator.

”Condițiile impuse fotbalului amator sunt destul de greu de îndeplinit de vreo echipa de Liga a IV-a sau a V-a și dacă vor fi menținute cred că fotbalul județean va avea un an de pauză. Nu cred că își va permite vreo echipă de fotbal amator o cheltuiala de ordinul miilor de lei în plus pentru fiecare meci, ar însemna practic dublarea bugetului.

Sunt cerințe ale autorităților un pic diferite în funcție de implicațiile economice, de exemplu cred că riscul de infectare este mai mare pe plaja mării decât pe un teren de fotbal de Liga a IV-a sau a V-a. Totodată, sunt de părere că nu trebuie neglijată pandemia și indiferent de dorințele noastre de a practica sportul, dar trebuie să punem pe primul loc sănătatea noastră, a jucătorilor și a familiilor noastre”, ne-a spus Iulian Oprea, președintele și antrenorul de la Quantum Club Galați.

”Cu siguranță nici noi și nici celelalte echipe din fotbalul județean nu putem îndeplini condițiile impuse de către FRF pentru fotbalul amator. Nu ne rămâne decât să speram că virusul va dispărea, iar noi să ne regăsim pe terenul de fotbal. Sănătate multă!”, ne-a declarat Gelu Munteanu, antrenorul de la Voința Cudalbi.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal