Fotbalul amator la unison: Nu putem juca în actualele condiții impuse de FRF!

454
Foto: Facebook/ Luceafărul Berești

În această perioadă a anului echipele angrenate în eșaloanele județene își pregătesc strategia pentru viitoarea ediție de campionat. Din cauza pandemiei de coronavirus, cluburile sunt rezervate în ceea ce privește startul în noul sezon, protocolul pentru fotbalul amator impus de FRF nu va putea fi respectat de către formațiile din eșaloanele județene.

Legat de condițiile ce trebuie respectate de cluburile din fotbalul județean gălățean am vorbit cu trei dintre conducătorii echipelor gălățene, despre capacitatea de a respecta protocolul impus de FRF pentru fotbalul amator.

”Dacă se mențin condițiile impuse de FRF, fotbalul amator la nivel de județe va fi foarte afectat și nu știu dacă vor fi echipe pentru a începe un nou sezon, din cauza costurilor foarte mari privind testarea jucătorilor.

Dar, eu sunt optimist în privința începerii competiției și sper ca această pandemie să se termine cât mai curând pentru a intra în normalitate, nu numai activitățile sportive, cât și toate activitățile desfășurate la nivel național și internațional”, ne-a spus Gigi Ghionea, cel care se ocupă de destinele celor de la Prutul Vlădești.

Și Mihai Bejan, managerul general de la Luceafărul Berești, spune că în actualele condiții fotbalul la nivel amator nu va putea începe, din cauza costurilor testelor. ”Covidul ne-a pus în fața unei situații cu totul noi, foarte greu de gestionat pentru toate instituțiile și domeniile, nu doar pentru FRF sau fotbal.

Măsurile luate le consider necesare, cea cu testele covid înainte de meci fiind însă una pe care nu cred ca multe echipe o pot îndeplini având în vedere prețul ridicat al unui test. Ar însemna o cheltuială suplimentara de minim 1000 de lei/meci, sumă nu tocmai mică pentru acest nivel. Cred ca foarte puține echipe și-ar permite să joace in aceste condiții. Noi cu siguranță nu am putea face acest lucru. Cel mai probabil cred că se va aștepta până la îmbunătățirea situației”, ne-a spus Mihai Bejan, cel care, printre altele, se ocupă și cu asigurarea finanțării clubului din Berești.

De la Frumușița lucrurile se văd la fel, costurile cu testele sunt prea mari pentru clubul fondat în vara anului 2019. ”Pandemia de Covid 19 este o problemă greu de gestionat pentru FRF sau fotbal, având în vedere faptul că fotbalul este un sport care presupune contact fizic intre jucători.

În ceea ce privește condițiile impuse de FRF pentru fotbalul amator în acest context, nu cred că Viitorul Frumușița, ca de altfel și celelalte echipe din Liga a V-a, își va permite să joace în aceste condiții. O cheltuială suplimentara de minim 1000 de lei/meci pentru testarea anti-covid a jucătorilor și staff-ului echipei, este o cheltuială pe care cu siguranță, la acest moment nu o putem suporta. În situația în care va exista această obligativitate, probabil, vom aștepta și noi îmbunătățirea situației”, ne-a declarat Antonel Tabac, managerul general de la Frumușița, cel care asigură și partea financiară a Viitorului.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal