Galațiul, cu încă o echipă în L3. Avântul Valea Mărului a revenit în ”C”

1066
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

În ediția 2020-2021 județul Galați va fi reprezentat de trei echipe în eșalonul al treilea. Reprezentanta județului la barajul de promovare în Liga a III-a, Avântul Valea Mărului, a obținut promovarea în fosta Divizie C.

În meciul decisiv de promovare, vălmărenii au remizat, scor 0-0, 5-4 după loviturile de departajare, cu Sportul Chiscani, campioana din Brăila, meci disputat pe teren neutru la Râmnicu Sărat.

Vălmărenii obțin promovarea în Liga a III-a de pe locul secund al grupei de baraj, formația gălățeană fiind una dintre cele mai bune 7 echipe de pe locul doi, conform Regulamentului de organizare a jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, campionatul ediției 2020-2021, detalii aici.

Echipa pregătită de Gheorghiță Popa a acumulat 4 puncte, același număr de puncte cu echipa de pe primul loc, Sportul Chiscani, departajarea dintre cele două echipa s-a făcut la golaveraj. Brăilenii au marcat mai multe goluri, patru, în grupa de baraj, față de cele două ale vălmărenilor. Dintre echipele de pe locul doi patru puncte mai au doar cei de la CSO Plopeni, Regiunea 6, Grupa A.

Avântul Valea Mărului revine în Liga a III-a după două sezoane și jumătate. Precedenta participare a formației din Valea Mărului în Liga a III-a a fost în ediția 2017-2018, când în pauza dintre tur și retur Avântul s-a retras din cauza problemelor financiare.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal