Interviu cu Gigi Ghionea. ”Sportul nu reprezintă o prioritate pentru autoritățile locale din Vlădești!”

536
Prutul Vlădești

Pandemia de coronavirus a pus stop meciurilor din ligile inferioare, chiar dacă jucătorii din aceste eșaloane sunt cei mai dornici de fotbal. Legat de impactul pandemiei în fotbalul din al doilea eșalon județean, măsurile luate de FRF pentru fotbalul amator sau planurile de dezvoltare ale celor de la Prutul Vlădești am vorbit cu președintele și antrenorul Prutul, Gigi Ghionea.

-Cum a trecut, sau cum trece, Prutul Vlădești peste această perioadă lungă de pauză?

-Această perioadă lungă de întrerupere a fotbalului la nivel județean afectează și activitatea echipei Prutul Vlădești. La un moment dat, devenise o obișnuință ca în fiecare duminică să mergem la fotbal, dar acum din cauza pandemiei, respectăm regulile impuse de autoritățile statului roman.

Toți cei implicați în cea ce privește echipa Prutul Vlădești, începând cu mine, jucători și suporterii echipei suntem nerăbdători ca fotbalul la nivelul județului să înceapă.

-Dacă ar fi să faceți o analiză a sezonului recent încheiat, care sunt plusurile și care sunt minusurile sezonului?

-Referitor la sezonul trecut, vreau să evidențiez ca și plusuri: înscrierea în competiție a trei echipe noi, (Luceafărul Berești, Șoimii Foltești, Viitorul Frumușița), toate trei din zona limitrofă a comunei Vlădești, cea ce este un lucru foarte bun.

Mai vreau să specific faptul că în Ligii a V-a nivelul a crescut considerabil față de cum era acum zece ani, ba mai mult sunt echipe care pot face față cu brio în Liga a IV-a.

Marea majoritate a echipelor participante beneficiază de condiții decente, în cea ce privește infrastructura sportivă, vă dau ca exemplu pe cei de la Schela, Umbrărești, mai nou se reabilitează stadionul din Șendreni și mai sunt exemple de luat în seamă.

Nu știu dacă sunt aspecte negative cu privire la sezonul încheiat de Liga a V-a, doar faptul că nu am putut încheia competiția pe teren.

-Cum vedeți condițiile impuse de FRF pentru fotbalul amator? Poate Prutul Vlădești să înceapă un nou sezon de Liga a V-a dacă actualele condiții vor fi menținute? Credeți ca există echipe din Liga a V-a sau Liga a IV-a care să îndeplinească condițiile meci de meci?

-Dacă se mențin condițiile impuse de FRF, fotbalul amator la nivel de județe va fi foarte afectat și nu știu dacă vor fi echipe pentru a începe un nou sezon, din cauza costurilor foarte mari privind testarea jucătorilor.

Dar, eu sunt optimist în privința începerii competiției și sper ca această pandemie să se termine cât mai curând pentru a intra în normalitate, nu numai activitățile sportive, cât și toate activitățile desfășurate la nivel național și internațional.

-Veți candida pentru primăria comunei, care vor fi primele trei lucruri pe care le vei face pentru mișcarea sportivă din Vlădești după ce o să câștigați alegerile?

-Candidatura mea la Primăria comunei Vlădești este un lucru incomod pentru toți ceilalți contracandidați. Dacă voi fi ales primarul comunei Vlădești voi face tot posibilul ca toate bazele sportive existente să fie reabilitate, să continuăm tradiția fotbalistică în comună și să promovăm cât mai mulți tineri sportivi la echipa de seniori.

În momentul de față stadionul din Vlădești se află într-o stare avansată de degradare. Mai avem o bază sportivă cu teren sintetic, dar și aceasta este distrusă efectiv, nu se mai pot desfășura activități sportive datorită stării avansate de degradare care poate crea accidente nefericite în rândul celor care o folosesc.

Pentru ca activitatea sportiva să se desfășoare în condiții decente am solicitat în scris autorităților publice locale să aloce fonduri pentru infrastructura sportivă din comună, iar răspunsul nici astăzi nu l-am primit.

Sportul nu reprezintă o prioritate pentru autoritățile locale.
Mi-am propus pentru viitor, dacă voi fi primarul comunei, să construiesc un teren de sport în localitatea Brănești, sat care aparține de comuna Vlădești, o sală de sport cu dimensiuni reduse la școala din Vlădești unde momentan îmi desfășor activitatea ca profesor de educație fizică.

Locuri de joaca pentru copii în ambele localități și multe altele care pot fi făcute din surse bugetare de la primărie, dar și cu fonduri europene care pot fi accesate întocmind proiecte. Sunt multe lucruri mărunte care pot îmbunătăți calitatea vieții oamenilor și eu cred că acestea sunt foarte importante.

-A prins modelul Prutul Vlădești printre vecini? Va fi preluat exemplul de la Vlădești de alte comunități din județ?

-Prutul Vlădești este o echipă de tradiție în județul Galați cu aproape 50 de ani de existență și cred că a fost un exemplu de urmat și pentru alte comunități rurale din apropiere.

Eu am făcut tot posibilul să nu renunțăm la echipă, chiar daca ne-a fost greu, datorita insuficientei finanțări primite, dar am continuat și poate în viitor vom primi mai multă atenție de la autorități pentru a continua într-un mod decent, respectând sportul și competiția care trebuie să o onorăm.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal