Interviu cu Iulian Oprea. ”Eram destul de aproape de a aduce un sponsor important in martie/aprilie, dar pandemia nu cred că va mai face posibil acest lucru”

381
Quantum Club Galați - revelația începutului de sezon din Liga a IV-a

Pandemia de coronavirus a pus stop meciurilor din ligile inferioare, chiar dacă jucătorii din aceste eșaloane sunt cei mai dornici de fotbal. Legat de impactul pandemiei în fotbalul din al doilea eșalon județean, măsurile luate de FRF pentru fotbalul amator sau planurile de dezvoltare ale celor de la Quantum Club Galați am vorbit cu președintele și antrenorul de la Quantum, Iulian Oprea.

-Cum a trecut, sau cum trece, Quantum Club Galați peste această perioadă lungă de pauză?

-Quantum trece peste această pauza fix cu pauză. Am vrut să reîncepem antrenamentele, pentru posibilele meciuri ce s-au vehiculat în Cupa, dar nu s-a putut din cauza cerințelor impuse, apoi am abandonat pentru ca și Cupa s-a anulat. Ținem legătura cu toți băieții din lot, dar fiecare se antrenează separat sau mai joaca împreună pe la terenurile mici.

-Dacă ar fi să faci o analiză a sezonului recent încheiat, care sunt plusurile și care sunt minusurile sezonului, așa cum s-a încheiat el?

-Glumind un pic, nici nu mai știu ce plusuri si minusuri aveam de când am terminat campionatul. Avusesem un tur bun, stricat de final puțin pe baza unor indisponibilități de lot. În iarna reușisem 2-3 achiziții bune și fără sa ne plece niciun jucător, am fi putut spera la primele patru locuri, mai ales că și câștigasem primul meci din retur cu Braniștea, o constantă pretendentă la primele locuri. Plusul a fost clar experiența jucătorilor, iar minusul lotul redus numeric care a făcut ca la multe jocuri sa avem una – două rezerve. Eram destul de aproape de a aduce un sponsor important in martie/ aprilie, dar pandemia nu cred că va mai face posibil acest lucru.

-Vă veți înscrie campionatul în Liga a IV-a din sezonul viitor?

-Ne vom înscrie sigur in campionatul următor, deși eu sunt destul de sceptic că se va disputa. Mă aștept la noi restricții după sezonul estival.

-Cum vezi condițiile impuse de FRF pentru fotbalul amator? Poate Quantum să înceapă un nou sezon în fotbalul județean gălățean dacă actualele condiții vor fi menținute? Crezi ca există echipe din Liga a IV-a sau Liga a V-a care să îndeplinească condițiile meci de meci?

-Condițiile impuse fotbalului amator sunt destul de greu de îndeplinit de vreo echipa de Liga a IV-a sau a V-a și dacă vor fi menținute cred că fotbalul județean va avea un an de pauză. Nu cred că își va permite vreo echipă de fotbal amator o cheltuiala de ordinul miilor de lei în plus pentru fiecare meci, ar însemna practic dublarea bugetului. Sunt cerințe ale autorităților un pic diferite în funcție de implicațiile economice, de exemplu cred că riscul de infectare este mai mare pe plaja mării decât pe un teren de fotbal de Liga a IV-a sau a V-a. Totodată, sunt de părere că nu trebuie neglijată pandemia și indiferent de dorințele noastre de a practica sportul, trebuie să punem pe primul loc sănătatea noastră, a jucătorilor și a familiilor noastre.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal