Ionuț Cucu: ”La Galați m-am format ca jucător, voi juca aici indiferent de ofertele de la alte cluburi sau din alte ligi”

574
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

A început să practice rugbiul la vârsta de 15 ani, la Colegiul Tehnic Traian Vuia (CTTV) Galați, locul de unde au fost lansate ultimele generații de rugbiști gălățeni, sub îndrumarea profesorului Marius Secuianu, ”iar ca mentor pot spune că l-am avut pe domnul profesor Viorel Secuianu, pentru că în cea mai mare parte din antrenamente și orele de pregătire sportivă le facem cu domnia sa”, spune Ionuț Georgian Cucu despre primele contacte cu balonul oval și buturile.

Juniorat împărțit între CTTV și RCM Galați

În perioada junioratului, elev la Liceul Auto, Ionuț Georgian Cucu s-a ”împărțit” între două cluburi. ”În primul și al doilea an de juniorat am jucat pentru RCM Galați, iar în al treilea an profesorul Marius Secuianu a hotărât să mă transfere la echipa cu un an mai mare decât mine CTTV Galați. În anul 2015, aveam vârsta de 18 ani, am făcut pasul către echipa de seniori a orașului, RCM Galați”.

”Am strâns din dinți la trecerea de la juniori la seniori”

La fel ca în celelalte sporturi tranziția de la juniori la seniori este dificilă, dar în rugby, sport bazat în special pe forță, trecerea este mai grea. ”A fost destul de grea trecerea de la juniori la seniori, erau diferențe mari de vârstă și de gabarit. Eu aveam 1,70 m înălțime și 64 de kilograme, și mă întâlneam cu adversari de peste 100 de kilograme. ”Am strâns din dinți” și am trecut peste orice lovitură”, spune Ionuț Cucu despre trecerea de la juniori la seniori.

Debut cu medlaie la seniori

În chiar anul debutului la seniori Ionuț a obținut și primele satisfacții: ”În acel an am înregistrat una din cele mai satisfăcătoare victorii din carieră, în fața celor de la CS Navodări. În 2015 am ieșit vicecampioni în Divizia Națională de Seniori rugby în 7, iar la rugby in XV am câștigat medaliile de bronz”, ne-a spus Ionuț Cucu despre debutul în rugby la nivelul seniorilor.

2016 an de referință

RCM Galați campioana DNS rugby 7

Debutul cu medalie din 2015 a fost dublat de un titlu de campion obținut în anul următor. ”Anul 2016 a fost cel mai frumos an din cariera mea, cel puțin de până acum. În acel an am câștigat în Campionatul Național de rugby în 7, Divizia Națională de Seniori”, spune Ionuț Cucu despre performanța realizată în urmă cu patru ani de echipa de rugby a orașului.

Alături de Ionuț Cucu la titlul din 2016 au mai contribuit: Gabriel Partenie, Constantin Badea, Gabriel Dănăilă, Cristi Boboc, Ionuț Cosmiuc, Costel Buruiană, Claudiu Carabeț, Nicu Manolache, Alexandru Șișcan, Serghei Budaian, Igor Mishin, Mihai Diacon, Vasile Leu, Ionuț Cucu, Iulian Iftode, Dragoș Giușcă. Antrenorii echipei au fost: Viorel, Marius și Dorian Secuianu.

Rugbiul prioritar in fata serviciului

Nevoit să împace serviciul cu pasiunea pentru rugby, Ionuț Cucu a renunțat la primul în favoarea balonului oval. ”Țin minte ca în anul 2016 am avut primul meu loc de muncă. A fost un eșec total. Vorbisem cu angajatorul, de pe vremea aceea, că fac sport și dacă se poate să îmi iau liber când am meciuri. Mi-a spus: ”sigur că da, fără probleme”, iar după trei zile de muncă l-am sunat și i-am spus că urmează să am meci, cu cei de la CS Năvodari, și ca as vrea să plec cu două ore mai devreme de la munca. El a spus că nu se poate și atunci am renunțat la locul de munca ca să pot juca acel meci”, spune Ionuț despre sacrificiile făcute pentru a juca rugby.

”La Galați m-am format ca jucător, voi juca aici indiferent de ofertele de la alte cluburi sau din alte ligi”

Crescut și format la cluburile gălățene de rugby Ionuț Cucu spune că va juca la Galați până la finalul carierei, indiferent de propunerile venite din partea altor cluburi. ”Am avut prieteni, foști colegi, care au plecat la alte echipe. Mi-au propus sa merg si eu sa dau probe dar nu am vrut.

La Galați este echipa la care m-am format ca jucător, dacă o să primesc vreo ofertă de la altă echipă cu siguranță o să refuz. În orice liga s-ar afla echipa și pe orice loc s-ar aflat, eu tot la Galați o să rămân”, mărturisește Ionuț Georgian Cucu.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal